Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

M.M.

11. 05. 2022. 17:03 >> 17:05

KRIVOKAPIĆ-PLUGČIEVA

CG i Bugarska sarađuju u okvirima važnim za globalnu bezbjednost

Crna Gora i Bugarska kao partneri u Alijansi sarađuju i u okvirima važnim za globalnu bezbjednost, saopštio je ministar vanjskih poslova Ranko Krivokapić na sastanku sa ambasadorkom Republike Bugarske u Crnoj Gori Meglenom Plugčievom – Aleksandrovom. On je istakao da naša država podržava veću zastupljenost Zapadnog Balkana na njenoj agendi.

Sagovornici su pozdravili prijateljske i sadržajne odnose dvije zemlje, ističući da frekventan politički dijalog i kontakti predstavljaju potvrdu snažnog partnerstva i obostranog opredjeljenja za dalje jačanje ukupne saradnje.

Krivokapić se zahvalio na dosadašnjoj političko-ekspertskoj, ali i finansijskoj pomoći Bugarske evropskoj integraciji Crne Gore, posebno kada je riječ o donacijama koje će biti usmjerene na sjever Crne Gore.

On je istakao da je u ovom teškom periodu potrebno pokazati zajedništvo i čvrstu volju da se svim raspoloživim i adekvatnim mehanizmima suprotstavimo ruskoj agresiji na Ukrajinu.

Potvrdio je da će se u skladu sa Zajedničkom vanjskom i bezbjednosnom politikom Crna Gora stoprocentno usaglašavati sa svim relevantnim izjavama visokog predstavnika i restriktivnim mjerama EU, ističući da će prijedlog za usvajanje preostalih paketa sankcija biti prioritet u radu Vlade i resora vanjskih poslova.

U tom kontekstu, šef diplomatije je istakao da Crna Gora predstavlja odgovornu NATO saveznicu, koja se posebno zalaže za zaštitu prava svih država da samostalno biraju svoje spoljnopolitičko opredjeljenje i bezbjednosne aranžmane.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније