Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

25. 12. 2013. 15:54 >> 15:57
10

PODRŽAVA PREMIJERA

I Mugoša za samostalan nastup

Gradonačelnik Podgorcie Miomir Mugoša izjavio je da u potpunosti podržava stav premijera Mila Đukanovića da će Demokratska partija socijalista na sljedećim izborima, kad god bili, sigurno nastupiti u drugačijem aranžmanu nego do sada.

Mugoša je istakao da za njega nije neočekivano to što je premijer izjavio, jer njihova partija radi u službi građana i ne žele da zaustave razvoj Crne Gore.

"Izjava premijera nije neočekivana za mene, jer naša partija i kompletna organizacija radi u interesu građana i ne želimo da zaustavimo razvoj države, posebno sada kada nam se otvaraju široka vrata i kapital o kojem premijer i ministri daju informacije", kazao je Mugoša.

Mugoša kaže da je napravljen iskorak u stabilizaciji političkih odnosa sa Srbijom, koji će, očekuje donijeti i značajniji privredni razvoj.

"Naš predsjednik je nezaobilazan faktor i funkcionalno i personalno, kao najsnažniji stožer na kojem se gradi evropska i američka politika. Znači, nije to stabilizacija samo Crne Gore, nego stabilizacija kroz politiku koju vodi naša partija i cijelog regiona", kazao je gradonačelnik.

Kada je riječ o referendum za opštinu Tuzi, Mugoša kaže da ta inicijativa ne treba da ide prema Glavnom gradu, već direktno prema MUP-u.

"Zato što postoji takva mogućnost u Zakonu jedne šire autonomije, pa je moguće da se kroz promjenu zakonskih propisa dođe do Opštine sa punim kapacitetom, koja ne bi mijenjala svoju teritorijalnu cjelinu, sa tim da ima veći stepen autonomije, da  direktno raspolaže finansijskim sredstvima", objasnio je Mugoša.


Пратите нас на

Коментари10

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније