Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

B.B.

15. 04. 2022. 22:36 >> 22:35

PREGOVARAČKA POGLAVLJA

Dobri rezultati u oblasti statistike

Siguran sam da ćemo transparentnim radom, posvećenošću evropskim integracijama i spremnošću da budemo dio evropske perspektive uspjeti da zatvorimo poglavlje u ovom sazivu Radne grupe, poručio je direktor Uprave za statistiku i šef Radne grupe za poglavlje 18 - Statistika, Miroslav Pejović.

Danas je održana sjednica Radne grupe za pregovaračko poglavlje 18 – Statistika, na kojoj su sagledani aktuelno stanje i predstojeće obaveze u okviru tog poglavlja.

"Zvanična statistika je od presudne važnosti za donošenje različitih politika i strategija, pa će tako i doprinos svih članova u kreiranju razvojnih aktivnosti u ovoj oblasti biti dodatan impuls procesu evropskih integracija", istakao je Pejović.

Kako navode u saopštenju Sektora za informisanje o EU, članovi Radne grupe su ukazali na značaj ovog poglavlja koje se, u kontekstu Nove metodologije, nalazi u klasteru Temeljna poglavlja, zajedno sa poglavljima koja se odnose na vladavinu prava. S tim u vezi su istakli važnost postizanja dobrih rezultata u ovom poglavlju imajući u vidu da oni utiču i na sve druge pregovaračke oblasti.

Zamjenica šefa Radne grupe, Majda Savićević je prisutne upoznala sa Izvještajem o realizaciji Akcionog plana za adresiranje ključnih preporuka iz Izvještaja EK o Crnoj Gori. U tom kontekstu su dogovorene aktivnosti na izradi Mape puta za ispunjenje završnih mjerila u ovom poglavlju.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније