Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

B.B.

21. 04. 2022. 18:45 >> 18:49

VUČINIĆ

Sprovode se obaveze iz poglavlja 29 - Carinska unija

U kontinuitetu se ispunjavaju sve obaveze iz poglavlja 29 - Carinska unija, kako bi se postigla puna kompatibilnost sa carinskim sistemom EU, kazala je v.d. pomoćnice direktora Uprave Carina i šefica Radne grupe za 29. poglavlje, Maja Vučinić, na današnjoj sjednici Radne grupe za poglavlje Carinska unija.

Vučinić je ukazala i na važnost kontinuiranog rada na jačanju administrativnih kapaciteta u nadležnim institucijama.

Kako navode u saopštenju Sektora za informisanje javnosti o EU, članovi Radne grupe su razmatrali status obaveza koje proizilaze iz Programa pristupanja Crne Gore EU, ocijenivši da će aktivnosti koje se trenutno sprovode stvoriti uslove za primjenu standarda EU u oblasti carina.

U tom kontekstu je iznijeto očekivanje da će uskoro biti donijet Carinski zakon, kao i prateći podzakonski akti, čime će se ostvariti napredak u ispunjavanju obaveza iz evropske agende.

Radna grupa je usvojila Mapu puta za ispunjenje završnih mjerila u tom poglavlju, uz ocjenu da se u kontinuitetu realizuju obaveze iz Akcionog plana za ispunjavanje ključnih preporuka iz posljednjeg Izvještaja EK o Crnoj Gori.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније