Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

03. 04. 2022. 19:29 >> 19:36

ULCINJSKI IZBORI

Zenka: Ima ozbiljnih indicija da će doći do prekrajanja izborne volje

Lider Demokratske unije Albanaca Mehmet Zenka kazao je da ima ozbiljnih indicija da će njihovi politički protivnici pokušati da, kupovinom glasova na ponovljenim izborima na jednom izbornom mjestu u srijedu, prekrajaju izbornu volju građana Ulcinja, prenosi Mediabiro.

"Opštinska izborna komisija Ulcinj odlučila je da u srijedu budu ponovljeni izbori na jednom biračkom mjestu u tom gradu, nakon što je usvojen prigovor koalicije “Za novi početak” (URA, DP, SD, SDP i AA) zbog nepravilnosti na biračkom mjestu br 5 II MZ, iza restorana Palma u Ulcinju", ističe Zenka.

On kaže da se dogodilo ono što su očekivali, a to je da njihov politički protivnik nema demokratski kapacitet da prihvati njihovu pobjedu.

“Desilo se ono što smo očekivali od naših političkih protivnika, a to je da nemaju demokratski kapacitet da priznaju našu pobjedu na lokalnim izborima. Ide se na prekrajanje izborne volje građana Ulcinja. Nema, međutim, problema, dobiće i u srijedu isti odgovor od građana”, kazao je Zenka.

On je istakao da postoje ozbiljne indicije da će, ako izbore nijesu mogli da osvoje na demokratski način, ponavljenjem glasanja pokušati kupovinu glasova i ostalih marifetluka, da bi mogli da prekrajaju, odnosno promijene volju građana.

“Mi smo ubijeđeni da će građani, ipak znati da prepoznaju pravu vrijednost koja treba ovom gradu”, zaključio je Zenka.

Nosilac liste koalicije DPS-BS  Haki Mavrić poručio je da ne očekuje promjenu nakon glasanja u srijedu. Smatra da će ponovljeno glasanje na jednom biračkom mjestu u Ulcinju potvrditi preliminarne rezultate lokalnih izbora u tom gradu.

“Očekujem potvrdu preliminarnih rezultata, očekujem da će građani podržati one koje su podržali i prvi put. Ne očekujem razliku, već očekujem da će Ulcinj uskoro formirati novu vlast. Koalicioni partneri treba da sjednu za sto i što prije dogovore formiranje vlasti”, kazao je Mavrić.

On je, takođe, rekao da su u toku neformalni razgovori, te da očekuje inteziviranje tih pregovora.

 

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније