Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

[ M.L.B. ]

17. 03. 2022. 12:57 >> 12:58

INICIJATIVA DEMOKRATA

Inspekcija da reaguje, jer osuđeni Bulatović i dalje vodi grad

Odbornički klub Demokrata Kolašin podnio je inicijativu kojom traže da upravna inspekcija reaguje, jer kako navode, funkciju predsjednika opštine Kolašin i dalje vrši Milosav Bulatović kojem je mandat prestao po sili zakona, jer je pavosnažno osuđen zbog zloupotrebe službenog položaja.

Zbog nepostupanja po eksplicitnim odredbama Zakona o lokalnoj samoupravi od strane predsjednika Skupštine opštine Kolašin Milana Đukića, funkciju predsjednika opštine Kolašin Milosav Bulatović i dalje vrši lice kojem je mandat prestao po sili zakona.
 
Odbornički klub Demokrata Kolašin saopštio je da nadzor nad sprovođenjem odredbi Zakona o lokalnoj samoupravi vrši Ministarstvo javne uprave, digitalnog društva i medija preko Upravne inspekcije, zbog toga podnose Inicijativu da upravni inspektor izvrši inspekcijski pregled kod organa lokalne samouprave opštine Kolašin, i da na osnovu zapisnički utvrđenog činjeničnog stanja, preduzme neophodne mjere i radnje.
 
Navode da je odbornički klub Demokrata proteklih dana na sjednici kolašinskog lokalnog parlamenta pokušao je da spriječi, kako kažu, pravno nasilje koje uprkos pravosnažnoj i javno dostupnoj presudi sprovode osuđeni predsjednik opštine Milosav Bulatović i predsjednik SO Milan Đukić. 
 
“Želeći da zaštitimo pravni poredak te spriječimo dalji sunovrat u radu lokalne uprave odbornici Demokrata su na sjednici lokalnog parlamenta 14. i 15. marta tražili od predsjesnika SO da ispoštuje odredbe člana 65 Zakona o lokalnoj samoupravi kojima je jasno i nedvosmisleno propisano da predsjedniku usljed pravosnažnosti presude prestaje mandat po sili zakona”, navode u kolašinskom Odboru Demokarata.
 
Kažu da ni drugog dana zasijedanja predsjednik SO Milan Đukić nije ispoštovao Zakon pravdajući sebe da kao krovni čovjek zakonodavne vlasti nije zadužen da "tumači zakon" te da ne zna čija je presuda s obzirom na to da su u istoj navedeni inicijali, dovodeći sebe u zonu krivične odgovornosti dopustio je, kažu Demokarate, da Opštinom upravlja lice kome je mandat prestao prije tačno mjesec dana. 
 
“Kao odgovoran politički subjekt dužni smo da građane upoznamo sa činjeničnim stanjem, ali i da demantujemo navode da presuda koja je javno dostupna na zvaničnom sajtu našeg pravosuđa nije dostavljena opštini te se po istoj ne može postupiti. Čitajući istu, nije potrebno pretjerano pravno znanje da se zaključi da se odluka suda dostavlja osuđenom u postupku, odnosno predsjedniku Opštine, a ne opštini kao pravnom licu koja nije imala status tužioca već je u toj ulozi bilo državno tužilaštvo koje je teretilo Bulatovića za zloupotrebu službenog položaja”, navodi se u saopštenju Odborničkog kluba Demokrata Kolašin.

Pozivaju nadležne da hitno reaguju.
 
“Pozivamo nadležne državne organe da po predatoj Inicijativi postupe što hitnije zarad interesa grada i građana, ne ostavljajući prostora da opštinom rukovodi lice koje je nedostojno vršenja te funkcije”, zaključuje se u saopštenju Odborničkog kluba Demokrata Kolašin.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније