Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

[ M.L.B. ]

02. 02. 2022. 10:39 >> 10:47
9

GP URA

U Mojkovcu samo manjinska podrška, kontrolisaćemo vlast

Građanski pokret URA će, za sada, samo manjinski podržavati konstituisanu novu vlast u Mojkovcu i biti korektivan faktor, kazao je danas nosilac liste mojkovačke URE na minulim izborima u tom gradu Ivan Ašanin. On je saopštio da je Građanski pokret URA dao presudnu ulogu u formiranju nove vlasti u Mojkovcu, isto kao i 30. avgusta 2020. na državnom nivou.

Kazao je da su DPS poslali u opoziciju jer je to bilo neminovno poslije godina vlasti u tom gradu i da DPS na svim nivoima treba poslati u opoziciju, jer ta partija treba da doživi reforme i otrježnjenje.

Ašanin je naveo da su dogovor u Mojkovcu postigle partije i koalicije na lokalnom nivou, a ne po direktivama od partijskih lidera iz Podgorice, koji su, kako je dodao, u startu neukusno kadrirali i nametali svoja rješenja.

Ašanin ističe i da URA u ovom trenutku nije zadovoljna načinom razgovora unutar buduće vlasti oko kadrovskih pitanja i naglašava da buduća kadrovska rješenja treba birati kroz lične sposobnosti i reference onih koji pretenduju da obavljaju neku od funkcija.

„Dogovorili smo se da profesionalizam i timski rad moraju biti u fokusu, ne i politika, jer smo na osnovu toga i od građana dobili legitimitet i povjerenje. Tako da se niko ne poziva na izbornu volju građana u kolektivnom smislu, izborna volja je jasna svako u okviru svojih broja glasova, a to što neko ima koalicioni kapacitet, a neko nema to je njihov problem. Obično taj ko nema koalicioni kapacitet se poziva na izbornu volju građana. Smatram da treba da radimo za dobro ovog grada, a ako pojedinci ne budu dorasli vremenu i funkciji biće smijenjeni“, poručio je Ašanin.

On je istakao da se moramo učiti demokratskim principima, da postoji korektivni faktor koji treba aktivirati kako bi iz svakog pojedinca izvukli maksimum znanja i zalaganja.

„Ko nema tih kapaciteta neka se ne prihvata funkcija u samom startu poručujemo. Bićemo samokritični i kritični prema svemu što nije dobro. URA će za sada samo manjinski podržavati konstituisanu novu vlast u Mojkovcu i biti korektivan faktor. Nećemo pristati da učestvujemo u vlasti ako se ona pokaže za nas projektovano lošom. Lokalna vlast zavisi od nas, a URA će istrajavati na radu i odgovornosti svih onih koji pretenduju da obavljaju lokalne funkcije a za nas fotelje nijesu bitne. Nadam se u kvalitet mladih kadrova koji su preuzeli rukovođenje Opštinom a kojima smo dali podršku“, zaključio je Ašanin.

 

Пратите нас на

Коментари9

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније