Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

P.R.

20. 01. 2022. 17:41   >>  17:48 18

GP URA

"Krivokapić sada ruši svoju Vladu"

Na brzinski sazvanoj elektronskoj sjednici, putem telefona, preko Whats App-a, premijer Crne Gore povukao je potez očajnika i, protivustavno, tražio od ministara da se izjasne o skraćenju mandata Skupštini, samo da bi sačuvao fotelje, koje su mu preče od Ustava i zakona, odgovorili su iz Građanskog pokreta URA na saopštenje iz Kabineta premijera.

"URA ne vrši nikakav ustavni puč, kako to tvrdi Krivokapić, već je upravo suprotno, a sve je jednostavno dokazivo – dovoljno je pročitati krovna pravna dokumenta. Istina je surova - Krivokapić je, sa par ministara, privatizovao Vladu gledajući samo sopstveni interes. Za predvođenje ozbiljnih političkih procesa nijesu sposobni“, navode u saopštenju.

Kako su istakli, da Krivokapić zaista ima podršku međunarodnih partnera, prevashodno SAD-a kako se hvali, ne bi morao da ide u rušenje sopstvene Vlade.

"Krivokapić je premijer kome nijedan drugi premijer za godinu dana nije došao u zvaničnu posjetu, a priča o međunarodnoj podršci. U istoriji ostaće upamćen kao jedini premijer koji je deklasirao sopstvenu Vladu. URA nije, i nikada neće biti nijemi posmatrač procesa koji dovode do stagnacije Crne Gore na njenom evropskom putu. Legitimno je da se ljutite na nas što vi kaskate u mjestu. Međutim, nije ni legitimno, a ni legalno da zloupotrebljavate svoju poziciju, kršite sve moguće pravne poretke i nas vučete sa sobom na dno. Mi nemamo vremena za čekanje. Odosmo u EU", zaključuju u saopštenju.

Podsjetimo, Kabinet predsjednika Vlade Zdravka Krivokapića pozvao je koaliciju Crno na bijelo da vrati mandat građanima, a zatim da se na izborima, kako kažu, konsultuju građani.

Пратите нас на

Коментари18

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније