Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

[ M.L.B. ]

20. 01. 2022. 16:27   >>  16:56 10

KABINET PREMIJERA

Vratiti mandat, a zatim na izbore

Kabinet predsjednika Vlade Zdravka Krivokapića pozvao je koaliciju Crno na bijelo da vrati mandat građanima, a zatim da se na izborima, kako kažu, konsultuju građani.

Iz kabineta Krivokapića oglasili su se povodom aktuelne političke situacije, navodeći da se kula neistina, koja je bila osnov za konstrukciju manjinske Vlade, urušava do temelja.

Kako su kazali, agresivna propaganda, da međunarodna zajednica navodno stoji iza tog neozbiljnog projekta, ispostavlja se kao netačna.

Iz kabineta premijera rekli su da je očigledno da su inicijatori tog pokušaja, uporno i duže vrijeme, širili netačne informacije ambasadama i drugim relevantnim međunarodnim adresama, dok su u punom kapacitetu participirali u radu aktuelne Vlade i isticali ga kao funkcionalno i najbolje rješenje tranzicionog perioda na evropskom putu.

“Takođe, istovremeno su se i javno hvalili ekonomskim rezultatima i reformom Evropa sad, koja donosi veće plate i bolji standard građana, što je rezultat rada njihovih kolega. Sada su na istoj strani sa onima koji bolje uslove života građana nijesu htjeli, nego su program osporavali”, kaže se u saopštenju-.

Iz kabineta Krivokapića rekli su da se na nekoliko primjera vidi kako funkcioniše memorandum i njegovi potpisnici, od glasanja za budžet do potpisivanja inicijative poslanika za izglasavanje nepovjerenja aktuelnoj Vladi.

Iz kabineta su rekli da se ne treba dalje osvrtati na to kakva je perspektiva i kako bi taj eksperiment funkcionisao kroz izvršnu vlast, uz, kako su naveli, kontrolu i podršku Demokratske partije socijalista (DPS).

“Težiti da u predvorju implementacije programa Evropa sad, političke inicijative, saveze i dalju sudbinu gradite sa onima koji su taj projekat javno osporavali i na kraju glasali protiv istog, može samo neko ko nije ni malo odgovoran prema građanima Crne Gore”, kaže se u saopštenju.

Iz kabineta Krivokapića naveli su da “samo neko ko je dužan prema poraženom režimu” može istovremeno da potencira političku, ustavnu i ekonomsku nestabilnost, a javno sve te akcije predstavlja avangardnom evolucijom.

“Uz sve to, pozivajući se na legitimitet, dok u DPS-ovskom maniru planirate ustavni puč, dovoljno govori koliko je ucjena velika i koliko se nalogodavcima žuri”, rekli su iz kabineta premijera.

Prema njihovim riječima, sada je tek jasnija i aluzija predsjednika Mila Đukanovića na koga je mislio “kada je tvrdio da se će se, po dogovoru, inicijativa za nepovjerenje Vlade opet formalizovati”.

“Kad ste već toliko opterećeni brigom da je neko vezan za fotelju, imate priliku da javno demonstrirate da vi nijeste, tako što ćemo vratiti mandat, a zatim i na izborima konsultovati građane. No, vaša nastojanja da radije izvršite ustavni puč, zapravo govori da ste apsolutno svjesni što građani misle o vašoj avangardnoj ulozi“, naveli su iz kabineta.

Пратите нас на

Коментари10

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније