Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

10. 12. 2013. 09:23 >> 09:23
1

OCJENA BINGULCA

CG korak ispred Srbije u EU integracijama

Ambasador Srbije u Podgorici Zoran Bingulac kazao je da su stvorene stabilne osnove za razvoj sveukupne saradnje Srbije i Crne Gore, gdje će dominantno mjesto imati saradnja u oblastima ekonomije i evrointegracija.

 

Bingulac je, gostujući u Jutarnjem programu RTS-a, rekao da zvanična posjeta crnogorskog premijera Mila Đukanovića Beogradu ima veliki značaj i da nema nikakvih prepreka za poboljšanje odnosa između dvije zemlje.

Ambasador Srbije u Podgorici rekao je da je Crna Gora značajan spoljnotrgovinski i ekonomski partner, da Srbija ostvaruje suficit u toj razmjeni, gdje pored električne energije i nekih drugih oblasti, dominira izvoz poljoprivrednih proizvoda.

On je, prenosi Blic, rekao da očekuje da će robna razmjena već u sljedećoj godini porasti za 30 odsto i najavio u narednom periodu uspostavljanje platnog prometa koji bi pomogao ekonomsku saradnju.

Prema njegovim riječima, u planu su međudržavne investicije u oblastima putne privrede, željezničkog saobraćaja, Luke Bar i energetike.

Bingulac je istakao da je Crna Gora na putu evrointegracija za korak ispred Srbije, koja će, kako očekuje, u januaru dobiti datum za početak pregovora sa EU i dodao da su za Srbiju ta iskustva izuzetno dragocjena.

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније