Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

Izvor: Dnevne [ I. P. ]

13. 11. 2021. 07:30 >> 07:32
7

ŠĆEKIĆ VJERUJE

"SAD i EU neće dozvoliti destabilizaciju CG"

Sjedinjenim Američkim Državama (SAD) i Evropskoj uniji ne trebaju novi nemiri u regionu, neće, ipak, kako god to sada izgledalo, dozvoliti destabilizaciju Crne Gore, koja je došla pred vrata EU, ocijenio je dugogodišnji novinar i spoljnopolitički komentator Jakša Šćekić.

On je rekao i da je tačno da u ovom trenutku ne postoji politička volja kada je riječ o proširenju, ali da uprkos tome "Crna Gora može vrlo lako da doživi sudbinu Rumunije i Bugarske".

"Da se zažmuri na jedno oko i dođe do prijema. Politički tu su sve predispozicije s obzirom da je vaša država članica NATO pakta", rekao je Šćekić za Dnevne.

Smatra i da će predsjednik Crne Gore Milo Đukanović i premijer Zdravko Krivokapić "morati do izvjesne mjere da harmonizuju odnose, uprkos nekim neslaganjima".

"Jer će ih na to primorati Demokratski front, koji nema granica u svojim zahtjevima. Da li DF to želi ili su na to primorani, neka vide sami, ali oni u ovom trenutku ugrožavaju nezavisnot Crne Gore", ocjenjuje Šćekić, i kaže kako ne vjeruje da će vanrednih izbora biti tako brzo, pošto niko nije siguran kako bi prošao.

Пратите нас на

Коментари7

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније