Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

16. 03. 2021. 20:23 >> 20:29
5

ŠĆEKIĆ ZA TVCG

Izvjesni vanredni parlamentarni izbori

U Crnoj Gori izvjesni su vanredni parlamentarni izbori, kazao je za Televiziju Crne Gore novinar Jakša Šćekić, komentarišući izborni proces i rezultate u gradu pod Trebjesom. Kaže da je najviše izgubio Demokratski front, iako će najvjerovatnije dobiti fotelju predsjednika opštine. Demokrate su prilično ojačale, a DPS ne samo da je preživio, nego je i ojačao svoje glasačko tijelo, siguran je Šćekić.

Prva test proba poslije parlamentarnih izbora. Tako je novinar Jakša Šćekić doživio izbore u Nikšiću.

"Pokazalo se da je DPS ne samo preživio, nego je i utvrdio svoje glasačko tijelo. Okrnjeni DF je prošao slabije nego što su oni mislili glasovi su se podijelili, pojedini glasovi su otišli Demokratama odnosno za Demokrate su glasali oni koji ne vole Mila Đukanovića, ali u isto vrijeme ne vole ni Aleksandra Vučića", kaže za TVCG Šćekić.

Zato su, kako tvrdi Šćekić, u Crnoj Gori izvjesni vanredni parlamentarni izbori.

"Da će Demokrate postići možda i bolji izborni rezultat, a DF mislim da će mu biti ovo maksimum što je dobio, to je gradonačelnik u Nikšiću najvjerovatnije. Jer jednostavno poslije ovih rezultata, poslije ovih rezultata i glasova koji su podijeljeni u Nikšiću, DF jednostavno nema toliki koalicioni potencijal, a još manje ucjenjivački potencijal. Vidjeli ste, DF je tražio rekonstrukciju Vlade i premijer je to hladno odbio. Pokazalo se ustvari da je DF-u pomoć iz Beograda mnogo više štetila nego što im je pomogla", kaže Šćekić.

Demokratska partija socijalista pojačala je svoje biračko tijelo, i na poziciji je jake opozicije, koja, tvrdi Šćekić, uvijek mora biti korak ispred vladajuće koalicije.

"Jer ova stvar koja se dešava u CG, koja je u strasnoj pandemijeskoj i ekonomskoj situaciji zahtijeva brze mjere. I zato DPS ako hoće u eventualnim budućim izborima da se vrati na vlast mora da bude konstruktivna opozicija."

Šćekić upozorava i da ekstremni nacionalizam na Zapadnom Balkanu još nije pobijeđen.... Tvrdi i da nas čeka još dilema i borbi, te da ekstremni nacionalizam može pobijediti samo dobra ekonomija i članstvo u Evropskoj uniji.

Dijana Drašković, TVCG 

Пратите нас на

Коментари5

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније