Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

05. 12. 2013. 14:25 >> 14:25
3

VUKSANOVIĆ NOVOJ

Ne možete ukinuti SNS, a kamo li srušiti vlast

Predsjednik Srpskog nacionalnog savjeta (SNS) Momčilo Vuksanović optužio je Novu srpsku demokratiju i novine Dan da Upravnom odboru Fonda za manjine pokušavaju da sugerišu da prilikom raspodjele sredstava eliminiše SNS.

"Potpomognuti špijunima strane agenture, Nova srpska demokratija i dnevna novina Dan konstruišu lažnu priču o statusu naše organizacije. Iznošenjem lažnih podataka, koji nigdje nijesu potvrđeni, pokušavaju da sugerišu Upravnom odboru Fonda našu eliminaciju iz buduće raspodjele sredstava", saopšteno je iz organizacije na čijem je čelu Vuksanović.

U Savjetu smatraju da Nova i Dan, odnosom prema njima, sakrivaju od sopstvenog članstva i birača katastrofalni neuspjeh na prethodno održanim lokalnim izborima.

Poručuju da Savjet postoji i da sve njegove aktivnosti žive, što je lako vidjeti kroz kontinuitet rada srpskih medija i nacionalnih manifestacija koje se organizuju pod njegovim pokroviteljstvom.

"Status SNS-a riješiće nadležne sudske instance u redovnom postupku, a ne oni koji su okrenuti protiv interesa sopstvenog naroda. Sigurni samo da će nadležne institucije potvrditi odluke Elektorske skupštine, koje su jasno pokazale potrebnu većinu za izbor članova Srpskog savjeta", poručio je Vuksanović.

Takođe, najavljuju publikaciju "Zaštita identiteta Srba u Crnoj Gori", kroz koju će javnost moći da se upozna sa aktivnostima Savjeta i organizacija koje su ga formirale.

Savjet poziva njihove oponente da na isti način prikažu koja su to njihova dostignuća, osim što su u proteklom vremenu "redovno primali poslaničke plate i koristili benefite koji su im bili na raspolaganju zahvaljujući srpskom narodu".

"Demokratski front i u njemu Nova srpska demokratija nema snagu da se demokratskim putem izbori za ukidanje Srpskog nacionalnog savjeta, a kamo li da ispuni mnogo puta lažno dato obećanje o smijeni aktuelne vlasti u Crnoj Gori", zaključuje se u saopštenju.

Пратите нас на

Коментари3

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније