Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

B.Č.J. [ Mina ]

21. 10. 2021. 14:15 >> 14:16

SJUTRA

Odbor o saslušanju u vezi dešavanja u bezbjednosnom sektoru

Odbor za bezbjednost i odbranu razmatraće sjutra inicijativu za kontrolno saslušanje predstavnika Vlade, tužilaštva, Agencije za nacionalnu bezbjednost (ANB) i policije povodom aktuelnih dešavanja u bezbjednosnom sektoru.

Predloženo je saslušanje potpredsjednika Vlade Dritana Abazovića, v.d. vrhovnog državnog tužioca Dražena Burića, glavnog specijalnog tužioca Milivoja Katnića, direktora ANB-a Dejana Vukšića i šefa specijalnog policijskog odjeljenja Dragana Radonjića.

Kontrolno saslušanje je inicirao predsjednik Odbora za bezbjednost i odbranu Milan Knežević.

On je na konferenciji za novinare u srijedu rekao da je bezbjednosna situacija u Crnoj Gori dodatno pogoršana i može eskalirati sa nesagledivim posljedicama.

Knežević je kazao da postoje osnovane sumnje da je dio bezbjednosnog struktura učestvovao u formiranju klanova, švercovanju cigareta i narkotika, nalogu likvidiacija, a neki su, kako je naveo, možda i učestvovali u njima.

Prema riječima Kneževića, sve to nije bilo moguće bez povezanosti ANB-a, policije, sudova, tužilaštva, sa vođama i predstavnicima kriminalnih klanova.

On je kazao da se ne može objasniti kako su pojedini pripadnici kriminalnih klanova bili obaviješteni da im se sprema hapšenje.

“Ni zašto su neku tužioci kasnili sa žalbama o ukidanju pritvora i koji su pisali optužne predloge koji su zvučali kao da je neko ukrao paklo cigareta, ako su imali dokaze da su ti ljudi involvirani u kriminalne aktivnosti”, dodao je Knežević.

On je rekao da je posljedica toga afera prisluškivanja u Specijalnom državnom tužilaštvu.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније