Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

[ M.L.B. ]

22. 09. 2021. 17:03 >> 17:18
2

DEMOKRATE

U pregovorima nijesu učetvovali ni Mandić, ni Bečić

Demokratska Crna Gora saopštila je da u pregovaračkom procesu između te partije i Demokratskog fronta nijesu učestvovali ni Andrija Mandić, ni Aleksa Bečić.

GP URA saopštio je ranije danas da sinoćnje saopštenje premijera Zdravka Krivokapića vide kao reagovanje na dogovor Mandić – Bečić.

“Dosadašnje političko spinovanje Građanskog pokreta URA naučilo nas je da od njih možemo u svakom trenutku da očekujemo spin i promociju neistina na račun Demokrata”, navode Demokrate u reagovanju, i pitaju zašto je URI sporna komunikacija sa DF-om.

“Takođe, nije nam jasno zašto je Katnićevom "prijatelju" odjednom sporna komunikacija sa Demokratskim frontom, kad je on taj koji je imao više susreta sa liderima DF-a, nego sa svojim potpredsjednicima. To, naravno, pozdravljamo i pohvaljujemo, ali smatramo da je vrhunac licemjerstva da se danas Demokratama spočitavaju stvari koje zapravo radi predsjednik URA Dritan Abazović, i da se na taj način obmanjuje javnost. To zaista ne možemo dozvoliti”, poručuju Demokrate.

Kažu da Dritan Abazović zna da komunikacija na relaciji Mandić – Demokrate nema, te da su, kako dodaju, ti odnosi, zbog poznatih stvari narušeni, sa obije strane.

“Zna, ali mu je prikladnije da se, umjesto da podrži dogovor koji će Vladi dati stabilnost, posluži informerskim metodama koji za cilj imaju upravo rušenje prijeko potrebne stabilnosti”, poručuju Demokrate.

Ponavljaju stav da partije manjinskih naroda trebaju biti dio svake Vlade Crne Gore, te je, kako dodaju, njihova ruka uvijek pružena za saradnju.

”Na kraju, smatramo da je vrijeme da se energija GP URA usmjeri ka procesima koji imaju za cilj da doprinesu društvu, jer je pred Crnom Gorom niz suštinski važnih izazova, a šansa koju smo dobili od građana na parlamentarnim izborima mora se iskoristiti da se naprave ključne reforme za budućnost, a ne da tu podršku koristimo za ispoljavanje uskopartijskih interesa i što bolja pozicioniranja unutar političke moći, te da URA svoju energiju ne troši na sitne spinove u informerskom maniru”, zaključuje se u reagovanju Demokrata.

Пратите нас на

Коментари2

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније