Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

M.M.

29. 08. 2021. 16:24 >> 16:26
19

DPS POZIVA

"Uvažiti realnost i ne podsticati tenzije"

Iz Demokratske partije socijalista saopštili su da se premijer Zdravko Krivokapić i vladajuća većina nadmeću ko će pobjeći od sopstvene odgovornosti i pokazati veću nesposobnost da racionalno i realno sagleda situaciju u državi i svoju ulogu u njoj.

Kako navode iz DPS-a, Krivokapić se po običaju bavi podsticanjem tenzija u ionako napetoj situaciji.

“Samo ga podsjećamo da nije ni građanska Crna Gora, niti je predsjednik države, prijetio građanima, kočoperno im poručujući da će doći bez obezbjeđenja na Cetinje, usput nazivajući učesnike mirnih građanskih protesta kriminalcima. Sve to je radio predsjednik Vlade, pokazujući potpuno odsustvo senzibiliteta za pozive građana Crne Gore koji traže od njega, da se ponaša kao državnik a ne kao zastupnik interesa SPC u Crnoj Gori”, poručuju u saopštenju.

Isitču da na grajanje različitih predstavnika vladajuće većine nije potrebno trošiti riječi, da je to "očekivana predstava uz barijačenje i zapaljive riječi".

“Ipak, razumijemo ih, jer je za njih bolje da se bave našom partijom nego sami sobom i činjenicom da je godinu dana njihove vladavine prošlo, i sada su dobili i ovjerenu legitimaciju da su nesposobna, pohlepna družina, koja je na vlast došla samo da bi uzurpirala državnu imovinu, zaposlila ukućane i širu rodbinu i pokušala da indoktrinira građane, plaćajući dug Srpskoj crkvi i vlastima susjedne republike koji su ih, posredno ili neposredno, doveli tu gdje jesu”, navode u saopštenju.

Pozivaju sve društvene subjekte, predstavnike vlasti u Crnoj Gori i Srbiji, kao i najviše zvaničnike Srpske pravoslavne crkve, da uvaže realnost i da jedno gotovo tehničko crkveno pitanje, ne bude podsticaj za opasnu destabilizaciju države.

“Nijesmo se ovdje gdje jesmo, našli od juče, već je godinama raznim porukama mržnje i nipodaštavanja – od toga da su Crnogorci kopilad do toga da su izmišljena nacija, uključujući i pohvale koje je na račun onih koji priželjkuju genocid Crnogoraca, davao nedavno upravo mitropolit Joanikije – stvarana ovakva atmosfera”, zaključili su iz DPS-a.

Пратите нас на

Коментари19

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније