Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

11. 08. 2021. 12:57 >> 12:58
11

4. SEPTEMBRA

PSK: Sveti Petar će nas okupiti na Cetinju

Patriotsko komitski savez (PKS) saopštio je da će svi njihovi članovi i simpatizeri 4. septembra biti ispred Cetinjskog manastira.

Saopštili su da se protive ustoličenju mitropolita Joanikija u najvećoj crnogorskoj svetinji.

"Namjera ustoličenja Joanikija na Cetinju, pa još i prisustvo patrijarha druge crkve Porfirija tom činu, otvorena je provokacija poljuljane prosrpske vlasti", smatraju u PKS-u.

Cetinje i Cetinjski manastir, istakli su, simboli su crnogorskog trajanja.

"Cetinjskim manastirom, uprkos svim decenijama devastacije od strane SPC, još odzvanjaju riječi svetitelja našega, Petra Cetinjskog, da nam nikad tuđin ne gospodari i ne zapovijeda, da ne budemo tuđa metla i lopata", rekli su iz PKS-a.

Poručuju da će ih Sveti Petar okupiti i 4. septembra.

 

Пратите нас на

Коментари11

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније