Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

[ Mina ]

28. 06. 2021. 14:23 >> 14:25
4

ABAZOVIĆ U RIMU

CG za očuvanje vrijednosti civilizacije

Crna Gora je pouzdan i iskren partner, koji će se svim raspoloživim sredstvima boriti da očuva univerzalne vrijednosti civilizacije, poručio je potpredsjednik Vlade Dritan Abazović na međunarodnoj ministarskoj konferenciji država članica Globalne koalicije za pobjedu nad ISIS-om.

On je na konferenciji u Rimu, rekao da je Crna Gora posvećena naporima Koalicije i borbi protiv terorizma, radikalizma i ekstremizma u svim oblicima.

Abazović je, kako je saopšteno iz njegovog kabineta, istakao spremnost Crne Gore da, u skladu sa svojim mogućnostima, nastavi aktivno da doprinosi politici Globalne koalicije.

„Mi smo mala i miroljubiva zemlja i možda ne možemo donijeti veliki doprinos globalnom miru, ali želimo da ponovimo najvažniju poruku koju kao zemlja želimo da pošaljemo ostatku svijeta - Crna Gora je pouzdan i iskren partner koji će se svim raspoloživim sredstvima boriti da očuva univerzalne vrijednosti naše civilizacije“, naglasio je Abazović.

Konferencija Globalne koalicije za pobjedu nad ISIS-om organizovana je na poziv italijanskog ministra vanjskih poslova i međunarodne saradnje Luiđija Di Maja i američkog državnog sekretara Entonija Blinkena.

Kako je saopšteno, u fokusu konferencije bila je saradnja s partnerima u okviru Koalicije i podrška stabilizaciji i rekonstrukciji pogođenih područja u Siriji i Iraku, kao i suzbijanja ostataka ISIS-a u regiji.

Na konferenciji je, kako se navodi, zaključeno da je Globalna koalicija za pobjedu nad ISIS-om dokazala da je kohezivna institucija koja je postigla zapažene uspjehe kroz napore u vojsci, politici, stabilizaciji, razmjeni poruka, finansijskim i policijskim službama.

„Takođe, usvojeni su principi budućeg djelovanja Koalicije kako bi se eliminisali ostaci ISIS-a u Siriji i Iraku, kao i zaustavilo širenje njihovog uticaja i njenih podružnica u Africi“, kaže se u saopštenju.

Пратите нас на

Коментари4

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније