Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

25. 06. 2021. 20:28 >> 20:38
1

NOVOVIĆ

"Demokrate zaboravile da im je DF koalicioni partner"

Shvatamo da Demokrate pokušavaju da dokažu da su veći čuvari srpstva od Demokratskog fronta, i da pokušavaju to da potkrijepe činjenicama. Ali, u tom procesu odmjeravanja sa DF, gdje pokušavaju na silu da pronađu vezu DPS i te ultranacionalističke koalicije, kao da su nešto zaboravili, kazao je član Izvršnog odbora DPS Crne Gore, Radule Novović.

Novović je reagovao na saopštenje Demokratske Crne Gore gdje su kazali da kada je riječ o odnosu Demokratske partije socijalista prema Crnoj Gori, opasnijeg trna naša zemlja imala nije, niti je ijedan veće rane ovoj zemlji zadao.

"Iako smo se pozitivno izjasnili, o nekim naznakama i nagovještajima demokratskog kapaciteta, koji se s vremena na vrijeme pokaže po koja stranka naše političke konkurencije, kod Demokrata je ova naša opservacija izazvala nervozu. U posljednjem svom traktatu na temu DPS, sve im se pobrkalo", poručio je Novović.

Kako kaže, javnosti radi, postaviće im nekoliko pitanja i nadaju se da će im se tako osvježiti pamćenje.

"Ko je u koaliciji sa Demokratskim frontom na državnom nivou? Mi ili vi? Ko je u koaliciji sa Demokratskim frontom na lokalnom nivou? Mi ili vi? Ko je digao ruke za predsjednika opštine koji tu funkciju proslavlja uz četničke pjesme, a voli ići i po otvaranjima monumenata zločincima iz tog pokreta? Mi ili vi? Ko je digao ruke za najnestručniju Vladu koja progoni antifašiste, izriče notorne laži o građanima, konstantno unosi tenzije i urušava sekularnu državu? Mi ili vi? Ko je svesrdno podržao da ljudskim i manjinskim pravima u Skupštini Crne Gore rukovodi osvjedočeni šovinista i profesionalni mrzitelj? Mi ili vi? Ko se to bori za isto biračko tijelo sa Demokratskim frontom? Mi ili vi? A ko je digao ruke za smjenu ministra koji je negirao genocid u Srebrenici i ponizio međunarodne sudske instance? Mi ili vi?", navodi u saopštenju.

Razumiju, kako ističe, da je iz perspektive Demokrata njihova politika zaista oduvijek bila trn, posebno dok su bili dio SNP-a.

"Tako je bilo i kada smo obnovili nezavisnost Crne Gore. I kada smo podigli njenu zastavu na Ist Riveru. I kada smo je uveli u NATO. Jer, kad god smo donosili strateške odluke u interesu Crne Gore - Demokrate i SNP uvijek su imali neka bitnija posla, najčešče da te odluke destruktivno opstruiraju zajedno sa svojim sadašnjim koalicionim partnerima iz Demokratskog fronta", zaključio je Novović.

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније