Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

29. 04. 2021. 12:31 >> 12:38
2

KOVAČEVIĆ NAJAVIO

Konstitutivna sjednica SO Nikšić 7. maja

Prva konsitutivna sjednica lokalnog parlamenta, nakon izbora održanih 14. marta u Nikšiću biće održana 7.maja. To je danas dogovoreno sa predstavnicma svih izbornih lista. Predsatvnici Koalicija za budućnost Nikšića i Mir je naša nacija, koji pregovoraju o formiranju nove vlasti i dalje drže u tajnosti imena budućeg predjsdnika skupštine i opštine, ali poručuju građnima da mogu biti mirni te da će izborna volja biti ispoštvana.

"Sve će se odvijati u najboljem mogućem redu na zadovoljstvo građana Nikšića i onoga što je bila njihova izborna volja i daćemo primjer kako lokalna vlast treba da se formira pa i kako da funkcioniše u periodu koji je pred nama", kazao je nakon zakazivanja prve sjednice SO Nikšić nosilac liste Koalicije za budućnost Nikšića Marko Kovačević.

On je dodao da i dalje traju dogovori oko kadrovskih rješena za mjesta predsjednika opštine i Skupštine opštine Nikšić.

On je kazao da će nova vlast u Nikšiću biti otvorena za sve predloge dobre za Opštinu ma od koga da dolaze.

"Trudićemo se da od nove opozicije napravimo konstruktivnu opoziciju a od njihove dobre volje će zavisiti da li će biti tako ili ne. Ono to sam mogao da primijetim je da većina onih koji su odgovorni za ovakvo stanje Opštine Nikšić nije u odborničkim klupama. Nećemo biti zatvoreni za sve predloge. Mi ćemo prihvatiti sve što je dobro za Opštinu Nikšić ma od koga da dolazi a na njima je da pokažu da li imaju kapaciteta da nešto dobro urade za grad", dodao je Kovačević.

Potrpedsjednik OO Demokarata Nikšić Nemanja Vuković poručio je da će izborna volja građana Nikšića biti u potpunosti ispoštovana. Pregovori, kaže, teku u finoj atmosferi.

"Težimo cjelovitm dogovoru kako ne bi imali situaciju kao u nekim opštinama. Cjelovit dogovor je najbolje rješenje i na tome radimo posvećeno i sigurno ćemo za konstitutivnu sjednicu biti spremni", kazao je Vuković.

Sekretar Opštinskog odbora GP URA Mirko Pavićević zahvalio se kolegama što su ih pozvali da budu dio nove lokalne vlasti i iskazao zadovoljstvo što dogovori teku u fer i korektnoj atmosferi, vjerovatno, kaže, jer je mlađa garda preuzela politiku u Nikšiću.

Govoreći o prvim potezima nove vlasti Kovačević je kazao da će to biti revizija stanja u Opštini, kako bi, kako je kazao, vidjeli sa čime se suočavaju.

"Sasvim sigurno da stanje nije odbro. Mi nećemo tražiti krivca ali je neophodno da utvrdimo kakvo je stanje kako bi krenuli naprijed. Onda ćemo se truditi da oni koji su reskočeni sa asfaltiranjima pred izbore i oni dobiju asfalt, svako će dobiti asfalt, ubuduće nećemo praviti preskoke. To neka bude prvi potez koji će pokazati osnovnu razliku a nakon četiri godine nadam se da ćemo imati čime da se pohvalimo", kazao je Kovačević.

Potrpedsjednik OO Demokarata Nikšić kao prve korake nove vlasti on je najavio borbu protiv kriminala, korupcije i nezakonitosti.

Ispred lokalnog GP Ura Pavićević je dodao da će pomoći novoj vlasti da Nikšić krene pravim putem.

"Da se stvari koje je DPS godinama radio da izađu na vidjelo da građani Nikšića znaju koga su birali u proteklih 30 godina ali i da budu ponosni na novu lokalnu samoupravu jer će to biti prva slobodna i demokratska lokalna samuprava koja će raditi da Nikšić ide boljim stopama nego do sada", kazao je Pavićević.

Пратите нас на

Коментари2

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније