Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

19. 04. 2021. 10:20 >> 10:20
1

BEĆIROVIĆ

Nezakonita javna rasprava o tužilačkom zakonu

Javna rasprava o izmjenama zakona koji se odnosi na tužilaštvo je nezakonita, jer se ne sprovodi u skladu sa Uredbom o sprovođenju javne rasprave, poručuju iz SD-a.

„Suprotno navedenoj Uredbi koju je donijela Vlada Crne Gore, nije bilo nikakvog javnog poziva objavljenog na stranici Ministarstva i portalu e-uprave i, najkomičnije, "sprovodi" se bez javno objavljenog nacrta dokumenta o kome se raspravlja, već se taj dokument dostavlja "na ruke" po slobodnoj procjeni” saopštio član predsjedništva Socijaldemokrata Nermin Bećirović.

On pita koji će biti okrugli stolovi i kad, ko će u njima učestvovati, te kakva je, u krajnjem, to javna rasprava bez elementarnih informacija o predlagaču i, kako navodi, bez dokumenta o kome se raspravlja.

„Zašto se i dalje kriju imena “domaćih eksperata” koji su radili na tekstu nacrta Zakona? Na kraju, u javnosti se govori da je ovo o čemu se raspravlja "nacrt" Zakona. Ako je tako, pretpostavljamo da ga je morala utvrditi Vlada, a definitivno nije. Ako je tako, "raspravlja" se o neformalnom dokumentu”, navodi Bećirović i dodaje kako vlast nije ispoštovala preporuke VK.

„Izgleda da vladajuća većina opet nije izvukla pouke iz prvog mišljenja Venecijanske komisije: pokušajima da se nezakonito izbjegne široko učešće javnosti samo se ulazi i u formalnopravne propuste, a time Crna Gora uvlači u još jedan krug problema i blamiranja pred međunarodnim partnerima. Očigledno da su nažalost prijetnje DF urodile plodom i da je konačno preuzeo potpunu kontrolu nad Vladom, a da mu URA služi samo kao trojanski konj za ostvarivanje ujediniteljskog projekta o kojem Vulin intezivno priča u posljednje vrijeme”, zaključio je Bećirović.

 

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније