Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

[ B.B. ]

01. 09. 2021. 11:14 >> 11:19
1

BEĆIROVIĆ

U prosvjeti vlada haos

U prosvjeti, prvog dana nastavne godine, vlada haos. To se može zaključiti iz najnovijih informacija da su ogromne gužve ispred vrtića, da Ministarstvo nije na vrijeme uspjelo da obezbijedi dezificijense školama, da gotovo pola godine ne osigurava nastavnike od povreda na radu niti ima informaciju o broju vakcinisanih nastavnika, a nijesu čak obavijestili ni roditelje u vezi sa time kako će teći nastavna godina, saopštio je član Predsjedništva SD Nermin Bećirović.

Kako je istakao u saopštenju, do danas roditelji predškolaca nijesu obaviješteni na koji način će, budući da predškolci uglavnom ne nose maske, funkcionisati rad u grupama, te kako ostavljaju i preuzimaju svoju djecu, kao ni o potvrdama da je dijete spremno za kolektiv.

"Slično važi i za roditelje školaraca, koji do posljednjeg trena nijesu znali čak ni koliko traje čas, niti da li će im djeca nositi maske. Zapravo jedino što su sigurno znali jeste da će od danas cjelovita odjeljenja, dakle po 30 djece, boraviti istovremeno u učionicama, što održavanje distance čini nemogućim. Jednako 'pažnje' od Ministarstva prosvjete dobili su i prosvjetari, koji su u čitavom procesu organizacije nastave uglavnom ignorisani, kojima se ne uplaćuju osiguranja i za koje se čak ni ne zna koliko ima vakcinisanih. Što znači da je sasvim realno da se javi problem sa održavanjem nastave zbog eventualno oboljelih nastavnika", navodi Bećirović.

Sve skupa, kako naglašava, odaje nepogrešiv utisak haosa u prosvjeti.

"Bilo je sasvim dovoljno vremena za pripremu, to što su ga potrošili na nezakonite smjene direktora i potpuno sumanuta nova postavljenja nekih ekstremnih pojava na čelo škola, rukovodstvo Ministarstva smatra
uspjehom. A svi drugi - tragedijom", zaključuje Bećirović.

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније