Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

20. 03. 2021. 19:59 >> 21:37
5

ODAVANJE PODATAKA

"Reakcija NATO-a neće biti vidljiva"

Povodom navoda da je vd direktora ANB-a Dejan Vukšić napravio propust odavanjem tajnih podataka, predsjednik Odbora za bezbjednost i odbranu Milan Knežević kazao je da ne smatra da se desila spektakularno skandalozna aktivnost, ali da jesu propusti koje treba ispraviti. Da li mogu nastupiti posljedice zbog tog slučaja, vojni analitičar Igor Tabak kaže za Televiziju Crne Gore da ono što članice NATO- a o tome misle neće biti javno vidljivo, a kakve god posljedice da bude one će, kaže, biti iza zavjese.

Pokušali smo da saznamo da li je prvi čovjek ANB-a odgovoran za navodno odavanje tajnih podataka, te da li su zbog toga nadležni organi preduzeli određene aktivnosti. Iz tužilaštva nijesmo uspjeli da dobijemo odgovor dok nam je Vukšić, u telefonskom razgovoru kratko kazao da za sada na tu temu, nema nikakav komentar. Međutim, komentar je imao, predsjednik Odbora za bezbjednost i odbranu Milan Knežević.

"Koliko sam shvatio iz razgovora sa gospodinom Vukšićem , radi se o propustu njegovih saradnika", rekao je Knežević.

S druge strane, sagovornik TVCG ovako komentariše odgovornost za navodno dostavljanje službene zabilješke s pripadnicima zapadne obavještajne službe, članovima Odbora za bezbjednost i odbranu.

"Imate nešto što se zove zapovjedna odgovornost. Ja sam siguran da će oni naći način da ga riješe", kaže Igor Tabak.

A šta članice NATO-a misle o mogućem odavanju tajnih podataka, Tabak kaže da neće biti vidljivo.

Ono što je jako važno, jeste povjerenje koje je teško steći, a veoma lako izgubiti.

"NATO, za razliku od drugih, traži usklađivanje", ističe Tabak.

Podsjećamo, komentarišući slučaj, juče je i potpredsjednik Vlade Dritan Abazović kazao da je u pitanju propust te da se mora opreznije odnositi prema takvim stvarima. Kazao je i da će obaviti razgovor sa Vukšićem.

Marko Terzić, TVCG

Пратите нас на

Коментари5

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније