Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

05. 02. 2021. 12:42 >> 12:46
1

DAMJANOVIĆ

Iz Berana poruka šta će biti u Nikšiću

Najnovija inicijativa da grad Berane dobije ulicu jedne od ikona velikosrpskog nacionalizma Ratka Mladića je jasan signal građanima Nikšića šta ih čeka ako u našem gradu na predstojećim lokalnim izborima pobijede partije koje vrše vlast u Vasojevićima, saopštio je predsjednik Crnogorske kulturne mreže Aleksandar Damjanović.

''Lično nijesam začuđen ovom inicijativom iza koje stoji Joanikije Mićović zahvaljujući čijem uticaju je aktuelna vlast u Beranama uspjela da pobjeđuje na lokalnim izborima'', navodi Damjanović.

Istakao je da nema ni malo sumnje da će Vlada Crne Gore prihvatiti inicijativu koja dolazi iz Berana i da će ovaj grad dobiti ulicu koji će Crnogorci i Bošnjaci zaobilaziti u širokom luku.

Ova inicijativa je, naglasio je, još jedan metak koji je iz Beograda opaljen u srce građanskoj Crnoj Gori.

''Strpljivom strategiom ‘’ srpski svet’’ je dočekao momenat da sprovede svoju politiku prema Crnoj Gori koja prvenstveno ima za cilj da sruši njen građanski koncept i da je uvede u trougao tri velike srpske države'', navodi u saopštenju.

Poručio je da ono što je osnovni cilj misije rušenja naše države jeste da se ponište tekovine 21.maja i da se Crna Gora vrati u 90-te godine kad je bila pod okriljem velikosrpskog nacionalizma.

''Grad Berane su najbolji primjer kako se sprovodi anticrnogorska politika po mjerilima Srpske pravoslavne crkve koja želi da Crnoj Gori vrati status iz 1918. godine'', kazao je Damjanović.

Kako zaljučuje Damjanović, građanima Nikšića preostaje da se mole Bogu da političke partije koje vrše vlast u Beranama ne pobijede na lokalnim izborima u suprotnom ih, navodi, čeka ropstvo pod ‘’ srpskim svetom’’.

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније