Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

30. 11. 2020. 13:21   >>  13:21 9

GP URA

"Nikšić ne može da prikriva svoje propadanje"

Od 2006. godine potpirivanje nacionalne i religijske netrpeljivosti glavna je unutarpolitička strategija DPS-a, a nakon gubitka vlasti, maštovitiji su nego ikad, poručili su danas iz nikšićkog odbora URA reagujući na saopštenje nikšićkog DPS-a u vezi sa imenovanjem Milutina Simovića za predsjednika Opštine Nikšić.

Iz nikšićkog odbora DPS-a ranije je saopšteno da je novoizabrani predsjednik Opštine Nikšić Milutin Simović iskusan i odgovoran političar koji će dati doprinos razvoju i unapređenju grada pod Trebjesom.

U GP URA ističu da jedino što DPS-u može pomoći jeste nacionalizam, koji, kako kažu, pokušavaju da sa državnog spuste i na lokalni nivo, kao vrlo efikasnu strategiju proizvodnje straha i destabilizovanja zdravog razuma.

"Pošto su izgubili vlast, više ne mogu prijetiti hapšenjima, ali mogu Srbima, koji su opet prepoznati kao antidržavni elementi. Do bujanja religioznih osjećanja dovela je upravo politika DPS-a, koja je i osnažila SPC u Crnoj Gori da bi, kad zatreba, imala dostojnog antidržavnog neprijatelja, koji će DPS-u obezbijediti omiljenu ulogu branitelja države. A konačno je zatrebalo. To naravno podrazumijeva totalnu amneziju građana i građanki, koji će potpuno da zaborave ko je pljačkao državnu kasu, osnažio kriminalne klanove, suspendovao zakone, kupovao glasove...", ističu iz nikšićke URE.

Naveli da je odlazeća vlast iz državnih rezervi nezakonito uzela 200.000 eura i poslala ih zajedno s Milutinom Simovićem u Nikšić, svjesna, kažu, da na šarm i prazna obećanja ne mogu više dobiti nijedan glas.

"Nikšić ne može da laže i da prikriva svoje propadanje, niti da se predstavlja kao grad svjetlosti kad se u njemu ne vidi prst pred okom. Zato se iskreno radujemo novogodišnjoj rasvjeti DPS-a, jer kad oni osvijetle, tu ni Sunce ne pomaže. Dako u tom totalnom mraku građani napipaju pravi put i otvore oči, da ih nikad više ne zamažu nijednom dogmom, ni partijskom ni religijskom, jer sloboda se osvaja zdravim razumom i hrabrim srcem", poručuju oni.

Poručuju DPS-u da im je uzalud trud i posljednja pljačka jer, navode, Nikšić ne može da sakrije ni glad, jer je svoj ponos i dostojanstvo ostavio na podu narodne kuhinje i na čiviluku socijalne službe.

"Bogu hvala, svi bitniji DPS lideri su iz Nikšića. A da bi naglasili svoju bliskost s narodom, ogradili su se previsokim i predebelim bedemima da im gladan narod, nepozvan, ne bi upao na prebogatu trpezu. A Nikšić – nikad više u korist svoje štete! Kakva će to veličanstvena kazna biti kad se DPS svede na svoju pravu mjeru, na mjeru političkog marginalca", ukazuju iz nikšićke URE.

"Dragi Nikšićani i Nikšićanke, vrlo zanimljiv zoon politikon stiže nam u Grad! Rekoše iz DPS-a da će "novi predsjednik Milutin Simović nastaviti tamo gdje je gospodin Grbović stao". Mi mu poručujemo da nije ima rašta polaziti! Jer će Nikšićani biti konačno ono što jesu – građani i građanke, svjesni sebe i svojih prava, koje im ni Crkva ni Partija ne mogu obezbijediti ako ih oni sami ne uzmu. Neka dolazi, dočekaće ga neki drugi Nikšić; ne onaj prodati – Draga Đurovića, već onaj pobunjeni – Ljuba Čupića", naglašavaju iz ove partije.

Kažu da onaj ko vam otme pravo da slobodno birate – sve od sopstvenog identiteta, preko Boga, pa do vlasti – taj vam je oteo i budućnost.

"Politička budućnost onih stranaka koje su, pridružujući se lelekanju za državom, stale uz DPS, veoma je upitna. Istina je da svako bira prema sebi, a Milutin Simović je slika i prilika DPS-a koji je, kao i vazda, birao "mudro i odgovorno, a prije svega u skladu sa potrebama razvoja našeg Grada". Hvala im što su prepoznali najvažniju potrebu Nikšića – oslobađanje od DPS balasta, pa i svoja kadrovska rješenja usklađuju s tim", poručuju iz nikšićke URE.

Poručuju DPS-u da avetima "srpskog sveta" zastrašuju regionalnu mafiju, čiji su, navode, integralni dio, a da svoju suludu branu postavljaju svojim kriminalcima i lopovima, kojima će upravo oni, iskusni i odgovorni članovi DPS-a, služiti za potkusurivanje.

"A lagati da je propali Nikšić "kulturni i prosvjetni centar Crne Gore" može samo onaj koji je izgubio svaki kontakt sa stvarnošću, pa u političkom delirijumu priziva glasače koji odoše boljima i višima – lokalnoj opoziciji. Vidimo se u martu, ako vam do tada iko ostane u Partiji", zaključuju iz nikšićke URE.

Пратите нас на

Коментари9

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније