Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

Objavila M.Mi.

25. 08. 2020. 13:46 >> 13:49

NAĐ PORUČIO

''Očekujemo da CG bude prva naredna članica EU''

Svi u Evropskoj uniji vidimo odličan posao koji ste uradili u ispunjavanju evropskih kriterijuma i nadamo se da ćete istu politiku nastaviti i nakon izbora. Slovačka će još intenzivnije nastaviti da podržava dalji napredak Crne Gore i uvjereni smo da ćete tokom ovog mandata Evropskog parlamenta biti najbolje pripremljen kandidat i prva naredna članica Evropske unije, istakao je ministar odbrane Slovačke Republike, Jaroslav Nađ, prilikom današnjeg susreta sa predsjednikom Skupštine Crne Gore, Ivanom Brajovićem.

Predsjednik Brajović je istakao da su Crna Gora i Slovačka Republika izgradile odlične međudržavne odnose i sadržajnu saradnju, koji predstavljaju potvrdu snažnog partnerstva i opredjeljenja za dalje jačanje sveukupne saradnje.

''Slovačka je uvijek bila na strani Crne Gore, podržavajući aktivno naše članstvo u Alijansi i evropske integracije, kao pravi prijatelj i partner. Gora Gora je postigla velike rezultate u prošlom mandatu i vjerujem da će dosljedna, evropski orjentisana politika, koja za cilj ima jačanje i modernizaciju ove zemlje i na predstojećim izborima dobiti ubjedljivu podršku građana u Crnoj Gori'', naglasio je Brajović.

Ministar Nađ je kazao da priznavajući ostvareni napredak u Crnoj Gori, Slovačka je u kontinuitetu od nezavisnosti, aktivno podržavala članstvo Crne Gore u NATO i proces integracije u Evropsku uniju.

Ministar je naglasio da članice Evropske unije žele da izbori budu mirni i bezbjedni, bez miješanja i organizovanih incidenata „treće strane“ kao što je to bio slučaj na parlamentarnim izborima 2016. godine.

Sagovornici su pozdravili saradnju u oblasti odbrane, a ministar Nađ je posebno pohvalio aktivnosti vojnika Crne Gore u zajedničkoj misiji dvije zemlje u Letoniji u okviru NATO-a.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније