Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

[ Izvor: Dan ]

31. 07. 2020. 07:15 >> 07:17
10

PRIVRŽEN SPORAZUMU

Džemal Perović se povlači iz javnog života

Povući ću se iz javnog života, kako na bilo koji način ne bih bio na smetnji narastajućem navijanju i optimizmu, a ostajući privržen Sporazumu o budućnosti i svom potpisu na njemu, poručio je Džemal Perović, građanski aktivista i jedan od lidera nekadašnjeg pokreta Odupri se, piše Dan.

On ističe da je crnogorski predsjednik zakazao izbore za 30. avgust ove godine u situaciji kada nema osnovnih uslova za njih, napominjući da nije ispunjen nijedan uslov iz Sporazuma o budućnosti.

"Svjesni svega ovoga, čelnici opozicije idu na izbore i nastavljaju staru priču o pobjedi, bez ikakvog pokrića. Iako mislim da je Sporazum o budućnosti, i mapa puta predstavljena u njemu, jedini način da se dođe do poštenih izbornih uslova, vladavine prava kao osnova svega, sistemskih promjena i drugačijeg oblikovanja politike sa neposrednim uključivanjem građana u procese, poštovaću najavu opozicije da u sadašnjim us lovima pokuša ono što smatram nemogućim da smijeni režim. Stoga ću se u narednom, predizbornom periodu, povući iz javnog života, kako na bi lo koji način ne bih bio na smetnji narastajućem navijanju i optimizmu, a ostajući privržen Sporazumu i svom potpisu na njemu”, kazao je Perović.

To čini, kako je naveo, iz poštovanja prema opozicionim biračima, kojima pripada od 1990. godine.

Пратите нас на

Коментари10

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније