Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

Mina [ Objavio: O.Z. ]

17. 07. 2020. 21:16 >> 21:14

PEJANOVIĆ - FIŠER KAM

Odnosi Crne Gore i Izraela na najvišem nivou

Odnose Crne Gore i Izraela karakteriše intenzivan politički dijalog na najvišem nivou i dinamična saradnja, prevashodno u domenima turizma i obrazovanja, ocijenjeno je na sastanku državnog sekretara Vladimira Radulovića i ambasadorke Izraela u Crnoj Gori Alone Fišer Kam.

Radulović je, kako je saopšteno iz Ministarstva vanjskih poslova (MVP), danas primio u oproštajnu posjetu Fišer Kam, povodom okončanja njene diplomatske misije u Crnoj Gori.

On je zahvalio Fišer Kam na zalaganju i ličnom doprinosu unapređenju odnosa dvije države u proteklom četvorogodišnjem periodu.

“Sagovornici su kazali da su zadovoljni sveukupnim odnosima Crne Gore i Izraela, koje karakteriše intenzivan politički dijalog na visokom i najvišem nivou, te dinamična saradnja, prevashodno u domenima turizma i obrazovanja”, navodi se u saopštenju MVP.

Fišer Kam je naglasila da se saradnja u oblasti turizma nastavlja i u uslovima pandemije, budući da izraelski turisti imaju želju da posjete Crnu Goru, uz poštovanje svih odgovarajućih zdravstvenih protokola.

Radulović je zahvalio na vrijednim donacijama koje je izraelska strana opredijelila crnogorskom zdravstvenom sistemu u jeku borbe protiv koronavirusa, što predstavlja još jednu potvrdu prijateljstva koje se dodatno učvršćuje u izazovnim vremenima.

Sagovornici su potvrdili opredjeljenje za dalji razvoj svestranih odnosa, naročito u oblastima ekonomije, nauke i inovacija.

“Odličnim bilateralnim odnosima veliki doprinos daje počasni konzul Crne Gore u Izraelu Nimrod Rinot, a novi sadržaj i dinamiku će svakako donijeti i današnje otvaranje Počasnog konzulata Izraela u Podgorici”, navodi se u saopštenju MVP.

Dogovoreno je da se tokom naredne godine održi nova runda političkih konsultacija dva ministarstva vanjskih poslova u Podgorici.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније