Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

[ Objavila: M.M. ]

27. 05. 2020. 15:43 >> 15:42
3

AMBASADOR RADULOVIĆ

Zadržati pozitivne trendove i aktivirati turističku privredu

Crna Gora, kao prva država Evrope u kojoj više nema inficiranih koronavirusom, sa posebnom pažnjom nastavlja da ulaže napore kako bi se pozitivni trendovi zadržali i istovremeno aktivirala sveukupna, a posebno turistička privreda, saopštio je državni sekretar, ambasador Vladimir Radulović.

 

Radulović je učestvovao  danas na sastanku Savjeta ministara Jadransko-jonske inicijative (JJI) i ministarskom sastanku Strategije EU za jadransko-jonski region (EUSAIR), koji je održan putem video konferencije.

Radulović je istakao da Crna Gora, kao prva država Evrope u kojoj više nema inficiranih koronavirusom, sa posebnom pažnjom nastavlja da ulaže napore kako bi se pozitivni trendovi zadržali i istovremeno aktivirala sveukupna, a posebno turistička privreda.

Ukazujući na značaj razmjene znanja i iskustava, te stvaranja zajedničke vizije koordinisanog i sinhonizovanog socio-ekonomskog oporavka regiona, naglasio je da Crna Gora počinje da otvara granice vodeći se principijelnim kriterijumima zasnovanim na precizno definisanim preporukama struke.

Ističući proaktivan pristup u rješavanju izazova, Radulović je podsjetio na uspješno održani sastanak šefova vlada zemalja članica Centralno-evropske inicijative (CEI) 15. maja, u okviru crnogorskog predsjedavanja Inicijativom.

Na toj liniji, izrazio je uvjerenje da će Crna Gora nastaviti da aktivno učestvuje u svim regionalnim mehanizmima, ocijenivši da ujedinjeni napori u oblastima od zajedničkog interesa predstavljaju najbolji odgovor na potrebe regiona.

Radulović je posebno naglasio značaj nedavno održanog Zagrebačkog samita koji potvrdio evropsku i EU perspektivu Crne Gore i zahvalio Hrvatskoj koja, u komplikovanim uslovima pandemije uspjela da temu proširenja održi u fokusu Evrope.

Na sastanku savjeta ministara Jadransko-jonske inicijative i ministarskom sastanku Strategije Evropske unije za jadransko-jonski region (EUSAIR) učestvovali su ministri vanjskih poslova i državni sekretari iz deset zemalja članica JJI: Albanije, Bosne i Hercegovine, Crne Gore, Grčke, Hrvatske, Italije, San Marina, Sjeverne Makedonije, Slovenije i Srbije, kao i predstavnici EU. Dosadašnji generalni sekretar JJI, ambasador Đovani Kastelaneta konsenzusom je reizabran na još jedan mandat.

Пратите нас на

Коментари3

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније