Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

[ Objavila: R.B. ]

12. 05. 2020. 18:57 >> 18:56
4

MVP

Utvrđivanje odgovornosti na RTCG nije dio mandata Božovića

Emitovanjem numere hrvatskog izvođača Marka Perkovića Tompsona u Jutarnjem programu RTCG došlo je do neprimjerene uredničke greške, ali je reakcija organa RTCG, uređivačkog kolegijuma, Savjeta i urednice emisije bila brza i egzemplarna. To je zajednički zaključeno na sastanku ambasadora Republike Srbije Vladimira Božovića i državnog sekretara, ambasadora Vladimira Radulovića u Ministarstvu vanjskih poslova.

Kako je ocijenjeno, u ovom slučaju, vrlo brzo je utvrđena urednička i profesionalna odgovornost i izrečene sankcije.

"Ambasador Radulović je podvukao da je, u tom smislu, dio komentara koji se odnosi na utvrđivanje profesionalne i disciplinske odgovornosti novinara na Javnom servisu bio apsolutno neprimjeren, jer utvrđivanje odgovornosti ove vrste nije dio mandata ni ambasadora Srbije, ni ambasadora bilo koje druge zemlje, već pripada isključivo institucijama Crne Gore i njihovim nadležnim organima", saopštili su iz MVP nakon sastanka. 

"Ovakvi istupi, koji predstavljaju miješanja u unutrašnje uređenje suverenih država su, ne samo u suprotnosti sa odredbama Bečke konvencije o diplomatskim odnosima, već i sa elementarnim uzusima pristojnosti i dobrosusjedskih odnosa",  istakao je ambasador Radulović.

Ambasador Božović je kazao da razumije argumente i opravdanost ovakve reakcije i iznesenih ocjena, pri čemu je izrazio uvjerenje da se ovakve neprecizne interpretacije neće ponavljati i da to ni u jednom trenutku nije bila namjera.

Na kraju razgovora, kako je saopšteno, ambasador Radulović je apostrofirao da je Crna Gora kao država i kao društvo do kraja i bez ostatka utemeljena na principima i vrijednostima antifašizma i da se "ustaštvo i četništvo i njihovi protagonisti, kao kvislinške i zločinačke ideologije, u crnogorskom društvu ne izjednačavaju sa antifašizmom i pokretima otpora".

Пратите нас на

Коментари4

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније