Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

17. 07. 2020. 12:35 >> 12:33
5

KOPRIVICA TVRDI

"NKT instrument za rušenje Ustava i zakona"

Nacionalno koordinaciono tijelo (NKT) je instrument za zaobilaženje i rušenje Ustava i zakona, što svjedoči i pokušaj da se neustavno dopiše izborni zakon o glasanju preko posrednika, saopšteno je iz Demokratske Crne Gore.

 

Potpredsjednik stranke Momo Koprivica rekao je da se Demokratska partija socijalista uplašila izbora i po postojećim zakonima i u ovim i ovakvim uslovima, pa pribjegava "pravnim vratolomijama koje im neće ni proći, ni pomoći".

Koprivica je kazao da DPS za taj cilj, koristi NKT, tijelo koje je zbog selektivnosti izgubilo svaki kredibilitet i stoga gubi snagu na planu preveniranja koronavirisa.

"O tome da se NKT pretvorio u instrument za zaobilaženje i rušenje Ustava i zakona, svjedoči i pokušaj da se neustavno dopiše izborni zakon o glasanju preko posrednika, iako je zakonom to dopušteno samo nepismenom licu ili licu sa invaliditetom u slučaju nepristupačnog biračkog mjesta", naveo je Koprivica u izjavi dostavljenoj medijima.

Koprivica je upitao zašto se ne prihvati model po kojem bi Vlada, preko Državne izborne komisije, kupila 540 hiljada identičnih hemijskih olovaka, za svakog birača, kako bi ih oni jednokratno iskoristili za glasanje.

On je rekao da olovke koštaju deset centi, a da bi obezbijedile visok stepen zaštite tajnosti glasanja i izbjegao epidemiološki rizik.

"Da li je moguće da Vlada nema na raspolaganju 54 hiljade eura za zaštitu zdravlja građana u izbornom postupku, već i taj trošak želi prebaciti na domaću populaciju", upitao je Koprivica.

On je kazao da ako Vlada nema 54 hiljade eura za nabavku hemijskih olovaka za svakog birača, odakle joj novac za obećano uvećanje minimalne penzije, pa i ono ponižavajuće od svega 2,6 odsto iznosa potrošačke korpe.

"Jasno je da je to još samo jedan predizborni blef premijera Vlade, kao što pod plaštom zaštite od jedne olovke, želi pakovati nesigurnim biračima flomastere različitih boja, po receptu iz svog rodnog grada", rekao je Koprivica.

 

Пратите нас на

Коментари5

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније