Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

24. 06. 2020. 17:38 >> 19:00
7

DPS I CRNOGORSKA

"Upad kroz vrata i prozore - državni udar"

Potpredsjednik Opštinskog odbora DPS Budva, Nikola Divanović, i predsjednica Crnogorske, Anđela Ivanović, reagovali su povodom današnjih incidenata u Budvi. Divanović je ocijenio da se u Budvi desio svojevrsni državni udar.

Ne sjećam se da su negdje u evropskom okruženju poslanici iz državnog parlamenta uzurpirali državnu imovinu i upadali u zgradu opštine kroz vrata i kroz prozore, dakle to je svojevrsni državni udar, rekao je potpredsjednik Opštinskog odbora DPS Budva Nikola Divanović.

Ističe da neće oprostiti političkim gubitnicima u Budvi što su bili spremni da svoje političke funkcije i svoje fotelje brane na način što će u Budvi isturiti živi zid.

"Živi zid sačinjen od naših zajedničkih rođaka prijatelja i kumova kako bi odbranili svoje političke privilegije", navodi Divanović.

On smatra to nečuvenom praksom u okruženju.

"Danas u Budvi nažalost imate situaciju da su jedan bezpadežni bivši predsjednik opštine i njegov lični kuvar pomislili da su politički lideri, e pa za sve one koji su spremni da slijede takve političke persone kao svoje političke lidere ja smatram da je ovo jedan test intelegencije, i mislim da je u Budvi trenutno na snazi sve prema zaslugama", dodao je Divanović.

Divanović je kazao da mu je žao zbog nemilih scena u Budvi.

"I ukoliko je bilo ko od mojih sugrađana povrijeđen, u tim događajima, međutim ono što se od jutros u Budvi dešava sada već liči na otvorenu agresiju koja se svakako pravda svojevrsnom ugroženošću što bi svemu tome trebalo da da neku plemenitu notu, a svi zapravo znamo da se radi o jednoj bestidnoj laži i ja se samo nadam da su oni koji su režiseri i inspiratori ovih događanja u Budvi svjesni svoje odgovornosti i spremni da preuzmu odgovornost za ta događanja u Budvi", zaključio je Divanović.

Crnogorska: Cilj opstrukcije u Budvi prikrivanje zloupotreba

Opstrukcija u Budvi smišljen je potez smijenjene vlasti u toj opštini, sa ciljem da se prikriju sve zloupotrebe, saopšteno je iz Crnogorske.

Iz te partije kazali su da odbijanje sekretara da izvršavaju zakonske obaveze mogu da tumače samo kao pokušaj da se, kako su naveli, prikrije dokumentacija koja svjedoči o zloupotrebama i potencijalnim krivičnim djelima.

"Opstrukcija koja se pokušava dogoditi u Opštini Budva smišljen je potez smijenjene vlasti u toj opštini, sa ciljem da se prikriju sve zloupotrebe koje je prvi čovjek te političke skupine Marko Carević, sa saradnicima, učinio za vrijeme trajanja svog mandata", rekli su iz Crnogorske.

Kako su naveli, novoformirana većina u budvanskom parlamentu i novo rukovodstvo Opštine dostaviće svu neophodnu dokumentaciju koja je u njihovom posjedu svim nadležnim državnim organima, kako bi nesmetano mogli da vode procese za koje su zakonski zaduženi.

Iz Crnogorske su rekli da se „boje da su upadi u zgradu Opštine, vandalsko ponašanje i divljanje bili samo paravan za uništavanje materijalnih dokaza za procese koji se vode pred Specijalnim državnim tužilaštvom i drugim organima Crne Gore“.

„Kao političkoj strukturi koja participira u vlasti cilj nam je da spriječimo da se preko firmi povezanih sa Carevićem, iznosi novac građana Budve, kako bi bogatio on i njemu bliske osobe i političke strukture“, kazali su iz Crnogorske.

Predsjednica Crnogorske, Anđela Ivanović, osudila je nasilje u Budvi. 

"Koliku god dozu primitivizma, bezobraznosti i bezobzirnosti da su pokazalii, i nadali smo se da postoji način da se dođe do mirnog rješenja i prevazilaska razlika.  Međutim, kako smo i pretpostavili, ovakva grupa ljudi, sa ovakvim očekivanjima, nije mogla ni za vrijeme dok su vršili vlast da donese ništa dobro Budvi i Budvanima, pa je potpuno logično što nijesu mogli da pronađu nijedan drugi model komunikacije, osim kamenica, uvreda, gađanja različitim predmetima", navodi se u saopštenju Ivanović.

Ističe da očekuju da država odlučno reaguje.

 

Пратите нас на

Коментари7

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније