Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

[ TVCG, Objavila: J.B.Č. ]

21. 06. 2020. 19:42 >> 23:34
22

RADULOVIĆ

Huligani uzvikuju ono što im SPC napiše

Specijalni rat koji se vodi protiv Crne Gore, a koji se iskazuje i kroz sport, nije nikakvo iznenađenje, kaže predsjednik Matice crnogorske, Dragan Radulović povodom transparenata i skandiranja navijača na utakmici Crvena zvezda - Proleter. Kaže da huligani iznose i uzvikuju na utakmicama, ono što im SPC, kao glavni politički ideolog piše. A griješi svako, dodaje Radulović, ko smatra da će odustajanjem od primjene Zakona o slobodi vjerpoispovijesti, uspjeti da, kako kaže, umilostivi SPC. Zato je principijelnost i istrajnost, ističe, jedini način da se Crna Gora suprotstavi.

I navijači Crvene zvezde pobunili su se protiv Zakona o slobodi vjeroispovijesti u Crnoj Gori, te nedavno sa utakmice sa Proleterom, na transparentu, poslali jasnu poruku.

“I ko bi pokušao da nešto otme od manastira, oteo Gospod Bog takvom razoritelju njegov dom, kuću i stoku sa sinovima. I sav njegov imetak da mu Gospod Bog zatre i raspe odjednom u vjekove”

Predsjednik Matice crnogorske Dragan Radulović kaže da samo neobaviješten čovjek može da bude iznenađen, i reakcijom huligana, navijača, ali i pisanjem tabloida.

“To je jedan specijalni rat koji traje u kontinuitetu blizu 200 godina i da budem iskren, mene to ništa ne iznenađuje. A ono što im SPC kao glavni politički ideolog piše, to huligani iznose na utakmicama i izvikuju”, kazao je predsjednik Matice crnogorske Dragan Radulović.

Interesantno je kaže, što se za tim, kako ih naziva, tablodnim mudrolijama ne mora baš uvijek ići u Beograd.

“Imamo mi u CG dovoljno i tabloida i političkih ljudi koji u svojim političkim borbama ne biraju sredstva. Mada možda politička borba i nije pravi termin, već je bolji termin jedan specijalni rat koji se vodi upravo u vezi sa Zakonom o slobodi vjeroispovijesti”, dodao je Radulović.

No ako je neko pomislio, ističe Radulović, da će odustajanjem od primjene zakona uspjeti da, kako kaže, umilostivi SPC, grdno se vara.

“SPC je za ovih 30 godina izgradila ozbiljnu organizacionu i svaku drugu infrastrukturu u CG i sebe doživljava kao, ne ravnopravnog sagovornika državnim institucijama, nego kao silu koja je jača. I do god sebe tako doživljava, misli da se neće uvoditi u pravni okvir", dodao je Raduklović.

A za to je, kaže, dobrim dijelom kriva i Crna Gora.

“Mislim da ravnodušnost crnogorskih institucija i na izbjegavanje da se ozbiljnije suprotstave očiglednom udaru, u prvom redu na njih, to trebaju znati. I drago mi je da su negdje počeli da pokazuju jasnije znake otpora. Valjda su vidjeli da je zaista došlo vrijeme u kojem moraju ozbiljno razmisliti sa kakvim protivnikom imaju posla”, kazao je Radulović.

Ne vjeruje Radulović da će udari na Crnu Goru ikada prestati. No uvjeren je da se samo principijelnošću, čvrstinom u političkim stavovima, istrajnošću, i jasnom sviješću da se sve što, kaže, činimo, pažljivo posmatra sa različitih adresa, Crna Gora tome može suprotstaviti.


Tanja Perović, TVCG

Пратите нас на

Коментари22

Остави коментар
Види још

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније