Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

[ Objavila: R.B. ]

04. 06. 2020. 20:18 >> 20:16

KAŠĆELAN NA SJEDNICI

Dug Prijestonice manji za skoro milion eura

Skupština Prijestonice Cetinje usvojila je danas Izvještaj o radu gradonačelnika, organa i službi Prijestonice za 2019. godinu. Usvojen je i završni račun Budžeta Prijestonice za 2019. godinu, kao i set mjera za podršku građanima i privredi koja je bila pogođena pandemijom korona virusa. Odbornici su glasali i da se Prijestonica Cetinje i opština Bitolj pobratime, te da se obezbijede besplatni udžbenici za prvih pet razreda osnovnog obrazovanja.

Gradonačelnik Aleksandar Kašćelan kazao je, obraćajući se odbornicima, da je 2019. godina u gotovo svim segmentima rada Prijestonice bila uspješna, te da su zabilježeni dobri rezultati.

„Posebno se ponosimo nastavkom finansijske konsolidacije, ostvarenim uštedama, odličnom realizacijom budžeta i Programa razvoja Prijestonice, ali i kupovinom gornjeg kompleksa Obod“, naveo je on, dodajući da je već drugu godinu zaredom nastavljeno sa smanjenjem duga.

Programom razvoja, kako je ocijenio Kašćelan, postavljena je ambiciozna agenda infrastrukturnih projekata čija je realizacija u prethodnoj godini iznosila 97%, dok je ostvarenje budžeta bez rebalansa bilo 98%.

„Prema preliminarnom izvještaju Sekretarijata za finansije dug Prijestonice Cetinje na kraju fiskalne godine smanjen je za 969.354 eura i iznosi 22,679 miliona eura. Obaveze po osnovu pozajmica i kredita iz ranijeg perioda smanjene su na 9,6 miliona eura, a očekivanja su da bi do kraja godine mogle pasti ispod devet miliona eura“, naveo je Kašćelan.

On je kazao da je ostvaren izuzetan uspjeh u realizaciji Programa razvoja Prijestonice za 2019. godinu. Realizovani su radovi vrijedni 6,4 miliona eura ili 97.67% planiranih.


Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније