Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

[ Objavila: M.M. ]

14. 05. 2020. 11:48 >> 11:46
3

LIBERALNA PARTIJA

"Ugrozili javno zdravlje, smiriti tenzije"

Neodgovornim ponašanjem u proteklim danima i agresivnim kršenjem epidemioloških mjera te javnog reda i mira, pojedini opozicioni politički lideri i crkveni velikodostojnici SPC u Crnoj Gori ugrozili su javno zdravlje i pokazali da im ljudski životi ne vrijede ništa pred njihovim ličnim i kleronacionalističkim interesima, smatraju u Liberalnoj partiji. LP apeluje na sve da se u naročito mentalno i socijalno teškom periodu izlaska iz epidemiološke krize smire tenzije.

"Ugrožavanje javnog zdravlja je napad na državu, društvo i napad na svakog građanina, na svakog čovjeka u Crnoj Gori. Naročito kada se to čini sa predumišljajem, svjesno znajući da su još uvjek na snazi epidemiološke mjere, i miltantno zloupotrebljavajući prava koja je država uprkos tome omogućila da se uživaju u danima praznika. Takvo je ponašanje u Crnoj Gori uvijek imalo jasan naziv i kvalifikaciju kojom se nikad niko u istoriji naše države nije ponosio," navodi se u saopštenju te partije.

Oni su zato pozvali nadležne organe da snažno i bez kompromisa nastave da djeluju kako su to radili i do sada tokom epidemije korona virusa.

"Svako, bez obzira na bilo koje svojstvo ili poziv, ko je ugrozio zdravlje i živote ljudi u Crnoj Gori mora biti procesuiran i oštro kažnjen zbog ovog gotovo pa terorističkog čina izazivanja bolesti širokih razmjera," navode iz LP.

Zakonski propisi važe podjednako za sve, poručuju iz te partije, i dodaju da oni koji su napadali organe reda, kamenovali i nasrtali na predstavnike policije, koji se mjesecima nalaze na prvoj liniji fronta sa korona virusom, hitno moraju odgovarati.

"Mora se poslati se jasna državna poruka da za ekstremizam i nasilje nema mjesta u crnogorskom društvu."

LP apeluje na sve da se u naročito mentalno i socijalno teškom periodu izlaska iz epidemiološke krize smire tenzije i našoj državi da šansa za teški i dugotrajni oporavak, uz veliki oprez u očekivanju drugog vala epidemije.

Пратите нас на

Коментари3

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније