Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

08. 10. 2013. 15:26 >> 15:37
42

ZBOG CPC

Krivokapić: Vlada kao Pontije Pilat

Predsjednik Skupštine Ranko Krivokapić je, komentarišući poruku premijera Mila Đukanovića da Crnogorska pravoslava crkva umjesto što kritikuje više radi na ispunjenju svojih ciljeva, rekao da ga to podsjeća na dio iz Bilblije.

''Pontije Pilat kada je već i bio svjestan da je Isus nevin - saopštio mu je da iako je nevin ipak će morati da ga razapne, pa da na krst dokazuje, da ako je već božiji sin da može da se spasi od tog krsta. Mislim da to Vlada radi Crnogorskoj pravoslavnoj crkvi. Razapinje nevine i traži od njih da se tako  obespravljeni  i nemoćni bore za svoja prava,'' rekao je predsjednik Skupštine.

Komentarišući riječi Đukanovića da država neće biti arbitar između CPC i Mitropolije, Krivokapić kaže da je Vlada formirala počasni odbor za proslavu Milanskog edikta, ali i da je Vlada koja ne može da obezbijedi počast crnogorskoj zastavi očigledno motivisana partijskim, a ne državnim interesima.

''Negdje sam tu prepoznao ne ni ljubav prema srpskom narodu, a ni ljubav prema Hramu, to previše liči na ljubav koja je nekad postojala prema Dafini i Jezdi, a pokrivala se istim radnjama. Sada u ovo vrijeme takođe se i Hramom i takozvane ljubavi prema srpstvu pokriva KAP, CEAK i ostali veliki odlivi novca iz Crne Gore.'', kazao je Krivokapić.

To je, kako je ocijenio, kontinuitet jednopartijske politike na štetu države.

''Gdje ni crnogorska zastava ne može dobiti počast, dje niko ne smije da izjavi riječ Crnogorac, osim zahvalnosti ruskom patrijarhu Kirilu što se usudio da spomene crnogorski narod u sred Crne Gore,'' rekao je Krivokapić novinarima, nakon sjednice Skupštine na Cetinju.

Пратите нас на

Коментари42

Остави коментар
Види још

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније