Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

19. 02. 2013. 13:47 >> 13:44
2

PREDSJEDNIČKA KAMPANJA

Potpisi podrške za kandidaturu Lekića

Grupa intelektualaca potpisala je podršku za predsjedničku kandidaturu Miodraga Lekića i poručila da učesnici afere ,,Snimak'' ne smiju proći nekažnjeno.

Kandidaturu je potpisao jedan broj novinara, urednika ili vlasnika štampanih medija i univerzitetskih profesora.

Urednik lista Monitor, Milka Tadić Mijović kazala je da je došla iz protesta, zbog svega što se dešavalo, u vezi audio snimka sa sjednice Demokratske partije socijalista.


,,Vidimo kako je DPS stvorila državu u kojoj su svi oni koji ne podržavaju tu patiju građani drugog reda. Građani treba da budu ohrabreni i da masovno potpisuju podršku za kandidata koji nije predstavnici DPS-a”, rekla je Tadić novinarima, nakon potpisivanja podrške Lekiću.

Univerzitetski profesor Milan Popović, kazao je da je podršku Lekiću potpisao već prvih dana.

“Ali ne manje važno, možda i važnije danas sam tu da izrazim podršku udruženoj opoziciji u njenom aktuelnom nastojanju da nakon afere snimak, u kojoj je očigledna povreda najvažnijih ustavnih i zakonskih normi, budu sankcionisani oni koji to moraju biti”, rekao je Popović.

Popović je kazao da očekuje adekvatan epilog i reakciju nadležnih.

“Očekujem na ovaj ili onaj način. Kao legalisti zalažemo se za institucionalne legalističke procedure, ali ako ne, pravo na pobunu je sveto”, rekao je Popović.

Пратите нас на

Коментари2

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније