Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

21. 02. 2020. 15:49   >>  15:48 1

GRUŠKO - BAŠIĆ

"Ruski biznis i dalje zainteresovan za ulaganja u CG"

Ruski biznis i dalje je zainteresovan za ulaganja u crnogorsku privredu i Rusija i dalje zauzima značajno mjesto među stranim investitorima, rekao je prvi zamjenik ministra vanjskih poslova Rusije Aleksandar Gruško.

Kako navode, Gruško je danas priredio oproštajni ručak za ambasadora Crne Gore u Rusiji Ramiza Bašića, povodom završetka njegovog mandata u Vili "Spiridonovka" u Moskvi.

Ističu da su sagovornici ocijenili da trenutno stanje u crnogorsko-ruskim odnosima nije u skladu sa njihovom viševjekovnom i bogatom tradicijom ali da, u datim okolnostima, dvije zemlje nastavljaju da sarađuju na principima uzajamnog uvažavanja i obostrane koristi.

"Sa zadovoljstvom je konstatovano da je saradnja u nekim oblastima očuvana i ima trend daljeg unapređenja. U tom smislu, apostrofirane su oblasti turizma, aviosaobraćaja, kulture i obrazovanja. Jednako tako, ohrabruje i činjenica da je ruski biznis i dalje zainteresovan za ulaganja u crnogorsku privredu i Rusija i dalje zauzima značajno mjesto među stranim investitorima", navode u saopštenju.

Gruško je, govoreći o predstojećem obilježavanju 75-godišnjice Dana pobjede nad fašizmom, naglasio da je pozitivno primljena izjava predsjednika Crne Gore Mila Đukanovića, data u Varšavi 1. septembra 2019. godine, o istorijskoj ulozi Crvene armije u pobjedi nad silama osovine.

Ističu da su se sagovornici, takođe, saglasili da je poboljšanje odnosa u interesu obje strane i da, u tom kontekstu, značajnu ulogu ima proaktivan odnos diplomatskih misija dvije zemlje u Moskvi, odnosno Podgorici.

"U ime ministra vanjskih poslova Ruske Federacije Sergeja Lavrova, ambasadoru Bašiću uručen prigodan poklon", zaključili su u saopštenju.

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније