Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

[ Beta, Objavila: J.B.Č. ]

03. 01. 2020. 18:53 >> 18:56
7

U SRBIJI

Otpravnik poslova Ambasade CG odbio da primi notu

Otpravnik poslova Ambasade Crne Gore u Srbiji je danas, u skladu sa instrukcijom Ministarstva spoljnih poslova Crne Gore, odbio da primi notu Ministarstva spoljnih poslova Srbije.

Otpravnik poslova je pozvan danas u Ministarstvo spoljnih poslova Srbije da bi mu se uručila nota u kojoj se "izražava najoštriji protest povodom navoda crnogorskih zvaničnika da je Srbija odgovorna za krizu u Crnoj Gori, kao i da Srbija svojim postupcima i politikom ugrožava nezavisnost Crne Gore", navodi se u saopštenju Ministarstva spoljnih poslova Srbije.

Ministarstvo je istaklo da "Srbija nijednim svojim potezom nije izazvala krizu u Crnoj Gori, već je uzrok krize stupanje na snagu Zakona o slobodi veroispovesti".

Ranije je ambasador Srbije u Podgorici, Vladimir Božović koji je je danas pozvan na razgovor u Ministarstvu spoljnih poslova Crne Gore zbog sinoćnog napada na Ambasadu Crne Gore u Beogadu i pokušaja paljenja crnogorske zastave, odbio da, shodno instrukcijama iz Beograda, primi protesnu notu, saopštilo je crnogorsko ministarstvo.

Пратите нас на

Коментари7

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније