Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

B.Č.J.

26. 12. 2023. 18:13 >> 18:19
3
Čitaj mi:

DPS

"Priznato otvoreno miješanje Srbije u izbore u CG, SDT da reaguje"

Iz Demokratske partije socijalista (DPS) pozvali su Specijalno državo tužilaštvo da hitno reaguje nakon što je, kako su kazali, član Predsjedništva Srpske napredne stranke (SNS) Vladimir Đukanović javno priznao otvoreno miješanje Srbije u izbore u Crnoj Gori.

"Nakon javnog priznanja Vladimira Đukanovića, člana Predsjedništva Srpske napredne stranke, da je vlast u Srbiji organizovano dovodila birače na izbore u Crnoj Gori kako bi sprovela izborni inženjering, imamo i finalnu potvrdu onoga što DPS tvrdi godinama unazad, da se zvanični Beograd otvoreno miješa u unutrašnja pitanja drugih država čime na direktan način urušava suverenitet države Crne Gore", kazali su iz DPS-a.

Kažu da ovakve aktivnosti imaju za cilj da istu grupu birača, od izbora do izbora, sele iz jedne u drugu državu kako bi korišćenjem duplih glasača uticali na rezultate izbora što je, kako navode, ne samo kršenje Ustava, već i ozbiljno krivično djelo.

"Ovakav scenario, političke zloupotrebe ljudi, pred očima domaće i inostrane javnosti, kao i međunarodne zajednice, a na šta Demokratska partija socijalista u kontinuitetu upućuje, dešava se intenzivno od početka obavještajno – klerikalne kontrarevolucije pa sve do današnjih dana", navodi se u saopštenju.

DPS zato zahtijeva hitnu reakciju Specijalnog državnog tužilaštva i otvaranje istrage.

"Zbog svega navedenog, Demokratska partija socijalista zahtijeva hitnu reakciju Specijalnog državnog tužilaštva i otvaranje istrage, budući da imamo i javnu potvrdu od najviših funkcionera Republike Srbije o vršenju krivičnih djela na teritoriji Crne Gore, kojim se faktički ruši ustavni poredak budući da se utiče na konstituisanje vlasti koja nije proizvod stvarno slobodne izražene volje građana naše države", navodi se u saopštenju DPS-a.

Iz te stanke navode i da će u okviru Odbora za reformu izbornog zakonodavstva DPS insistirati da se dođe do prečišćenog biračkog spiska kako bi, kako su kazali, jasno razlikovali "one birače koji imaju legitimno pravo glasa na izborima od onih koji su dio pokretne glasačke mašine u rukama zvaničnog Beograda a koja je usmjerena na vršenje krivičnih djela u Crnoj Gori tokom izbornog procesa".

Пратите нас на

Коментари3

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније