Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

16. 12. 2019. 23:17 >> 23:17
1

REFORMA IZBORNOG ZAKONODAVSTVA

Da li je moguć dogovor?

Skupštinski odbor za sveobuhvatnu reformu izbornog zakonodavstva trebalo bi da definiše konačna izborna rješenja do 18. decembra, što je treći rok ili drugo produženje roka do kada bi trebalo da partije vlasti i dijela opozicije definišu izmjene izbornog zakonodavstva, kako bi naredni izbori protekli u slobodnoj i fer atmosferi, te bili priznati od svih aktera.

 

Na pitanje da li je moguć dogovor Miodrag Vuković iz DPS-a kaže da treba biti strpljiv i najbolje koristiti vrijeme da bi se nešto ispravilo.

"Da li će se u tome uspjeti ne znam, ali znam da je sjednica Odbora zakazana u redovnom postupku za srijedu 18. kada je i rok završetka posla koji je dat tom tijelu. I tom prilikom stvari će postati maksimalno jasne," naveo je on.

Momo Koprivica iz Demokrata kaže da su u susret preduzimanju sveobuhvatne institucionalne reforme predložili mnoštvo zakona.

"200 institucionalnih rješenja, 16 projekata, i time pokazali snažnu političku volju, i na kraju nećemo ulestvovati u radu odbora dok se ne povuče zakon koji dijeli Crnu Goru," ponovio je Koprivica.

Neđeljko Rudović kaže da je mnogo puta bio slučaj da oni koji se bave politikom ne ispunjavaju svoje zadatke.

"Nastavili smo tu lošu tradiciju, i ostavili Crnu Goru u situaciji duboke političke destabilizacije," rekao je on.

Andrija Popović iz Liberalne partije saoptio je da mu je žao civilnog sektora jer je dao ogroman doprinos ali ne i političkih partija.

"Mi smo pretpostavili šta će se desiti. Pesimista sam i mislim da ćemo u izbore ići sa postojećim izbornim zakonodavstvom."

Boris Raonić saopštio je da smatra kako će pod pritiskom EU doći do neke vrste dogovora, a da li će to biti dovoljno, vjeruje da neće.

"Neka rješenja protiv kojih smo mi bili u okviru Odbora  će proći, a neće biti kvalitetna, ali će možda biti eto rezultat nekog političkog koncenzusa," istakao je Raonić.

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније