Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

[ Objavila: M.M ]

24. 09. 2019. 18:05 >> 18:36
14

NIKOLIĆ

"Sastanak opozicije pokazao da je DPS u pravu"

Današnji sastanak opozicije sa predstavnikom Delegacije EU u Crnoj Gori Aivom Oravom, pokazao je da je Demokratska partija socijalista svih ovih mjeseci bila potpuno u pravu kada je potencirala da je trenutno jedan od najvažnijih poslova u državi, reforma izbornog zakonodavstva odnosno popunjavanje mjesta u nadležnom Skupštinskom odboru, naveo je poslanik DPS-a Miloš Nikolić.

"Današnji sastanak pokazao je da je DPS sa svojim koalicionim partnerima jedini konstruktivni politički činilac trenutno u crnogorskom društvu, te da problem izbornog zakonodavstva ne leži na našoj strani nego leži na strani opozicije," naveo je Nikolić.

On kaže da ipak vjeruje da će taj sastanak imati određenog efekta kako bi se opozicija ozbiljnije posvetila tom poslu.

"Budući da smo na dosadašnjim sastancima svjedočili da je trenutna namjera jednog dijela opozicije prije svega Demokrata, potpuna opstrukcija rada Odbora kako se ne bi došlo do određenih rješenja," naveo je Nikolić.

Što se tiče DF-a riječ je o uspostavljanju megalomanskih uslova kako se ne bi došlo do dogovora, smatra Nikolić.

"Ne postoji nikakvo realno utemeljenje ili uslov za formiranje tehničke Vlade. Svakako da smo spremni da u Skupštini razgovaramo o daljoj reformi izbornog zakonodavstva i o svim onim institucijama za koje je opozicija zainteresovana, u smislu daljeg poboljšanja uslova i načina kvaliteta rada i transparentnosti procesa," rekao je on ističući da se nada da će ipak sastanak sa Oravom imati pozitivan efekat na opoziciju, koja bi kao takva trebalo da doprinos i crnogorskom društvu.

Пратите нас на

Коментари14

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније