Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

Objavila M.L.B.

09. 09. 2019. 12:15 >> 12:44
49

DIO OPOZICIJE

Počeo sastanak, Demokrate spremile sporazum

Predstavnici opozicionih partija i poslaničkih klubova koji su iskazali spremnost za dijalog oko obezbjeđivanja uslova za održavanje fer i demokratskih izbora sastali su se danas u Podgorici. Na sastanak nije došao samo nezavisni poslanik Aleksandar Damjanović. Demokrate, koje predstavljaju Danilo Šaranović i Branko Vuković, najavile su da će učesnicima sastanka ponuditi opozicioni dogovor.

Sastanak je inicirala predsjednica Socijaldemokratske partije (SDP) Draginja Vuksanović-Stanković, koja nije pozvala čelnike Demokratskog fronta (DF).

Sastanku prisustvuje predstavnik Demokratske Crne Gore kao član Odbora za izbornu reformu Danilo Šaranović, lider Demosa Miodrag Lekić, lider Građanskog pokreta URA Dritan Abazović i njegov partijski kolega Miloš Konatar, kao i poslanik i član Odbora za izbornu reformu Neđeljko Rudović.

Iz SDP-a je ranije saopšteno da su pozvani lideri Demokratske Crne Gore, Demosa, URA, Aleksa Bečić, Miodrag Lekić i Dritan Abazović, predsjednik Kluba nezavisnih poslanika Aleksandar Damjanović, kao i poslanik i član Odbora za izbornu reformu Neđeljko Rudović.

Iz te stranke ranije su kazali da na opozicionom sastanku treba definisati minimum principa o zajedničkom nastupu opozicije u radu odbora.

Demokrate: Za Briselski sporazum i vladu građanskog jedinstva

U prijedlogu sporazuma, koji su Demokrate ponudile opoziciji, traži se zalaganje za dosljednju i potpunu primjenu Briselskog sporazuma, kao plana sveobuhvatne reforme izbornog zakonodavstva.

Traže i održavanje konsultativnih sastanaka opozicije u Odboru za reformu izbornog zakonodavstva.

“Obavezujemo se da nećemo glasati za prijedloge zakona i drugih akata i da nećemo podržati druga rješenja na Odboru za sveobuhvatnu reformu izbornog zakonodavstva, ukoliko prethodno ne bude prihvaćeno formiranje Vlade građanskog jedinstva, na osnovu Sporazuma o budućnosti. Na čelu Vlade građanskog jedinstva ne može biti predstavnik vladajućih stranaka”, navode Demokrate u prijedlogu sporazuma.

Traže od potpisnika da se obavežu i da će bojkotovati izbore, ako ne dođe do pune realizacije Briselskog sporazuma i formiranja vlade građanskog jedinstva.

Demokrate traže i da se potpisnicu sporazuma obavežu da neće biti međusobnog napadanja unutar opozicije.

 

Пратите нас на

Коментари49

Остави коментар
Види још

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније