Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

[ Mina; Objavila: J.B.Č. ]

02. 09. 2019. 16:22 >> 16:20

DPS

Prekid bojkota pobjeda vladajuće većine

Prekid bojkota opozicije pobjeda je vladajuće većine, kazali su iz Demokratske partije socijalista (DPS) i pozvali Demokrate na odgovoran odnos prema radu Odbora za izborno zakonodavstvo i preuzetim obavezama.

Oni su podsjetili da su nakon brojnih poziva vladajuće većine Demokrate delegirale dva člana u Odbor, koji je formirao DPS sa koalicionim partnerima.

"Sada ih pozivamo na odgovoran odnos prema radu i preuzetim obavezama", naveli su iz DPS-a.

Kako su dodali, mlade „kvazi-demokrate trebalo bi da suzbiju kompleks niže vrijednosti“ u odnosu na DPS i prije svega se koncentrišu na rad u Odboru za izborno zakonodavstvo.

Iz DPS-a su kazali da je činjenica da su Demokrate pogazile nesmotreno datu riječ i prekinule bojkot, što je, kako su ocijenili, pohvalno jer je to mnogo zreliji potez od upornog negiranja realnosti.

"Politički život u Crnoj Gori odvija se u institucijama, a bojkot je bio loš taktički potez koji je koštao ovu stranku značajnog dijela podrške birača", navodi se u saopštenju.

Iz vladajuće partije su rekli da su pobijedili time što su "natjerali" opoziciju da prekine bojkot, ali da je to manje bitno.

„Smatramo to pobjedom crnogorske demokratije i nadamo se da će ozbiljnost kvazi-demokrata, ili pak pritisak na njih da budu ozbiljni, potrajati bar dok ne unaprijedimo izborne zakone. Čekamo vas u Skupštini“, poručili su iz DPS-a.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније