Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

[ Objavio: I. P. ]

27. 06. 2019. 06:33 >> 06:34
2

PLAN

"Da svako ima“ u pregovore s Milićem i Pavićević

Politički savez "Da svako ima", kojeg čine SNP, Ujedinjena Crna Gora, Radnička partija i nezavisni poslanici, planira da pregovara sa poslanicima Srđanom Milićem i Danijelom Pavićević o širenju svoje koalicije, saznaje Pobjeda.

Više izvora Pobjede iz vrha tog saveza je saopštilo da bi uskoro trebalo da počnu pregovori sa poslanicima izabranim sa liste predizborne koalicije "Ključ", Danijelom Pavićević i Srđanom Milićem.

"Savez 'Da svako ima' ima trenutno pet poslanika: Aleksandra Damjanovića, Anku Vukićević, Janka Vučinića, Gorana Radonjića i Gorana Danilovića. Plan koalicije je da taj broj poraste do osam, čime bi se izjednačili sa jačinom poslaničkog kluba Demokrata", rekao je Pobjedi izvor iz vrha koalicije.

Više detalja o širenju koalicije trebalo bi da bude poznato na sjednici Predsjedništva SNP-a koja je zakazana za danas.

Pavićević i Milić od početka skupštinskog zasijedanja bojkotuju rad parlamenta, iako je u jednom momentu preporuka od predsjednika SNP-a Vladana Jokovića bila da se vrate u parlament i prekinu bojkot.

"Milić i Pavićević su se oglušili i o ranije pozive Jokovića o formiranju poslaničkog kluba, ali pretpostavljamo da će poziv Davidovića i ostalih teško odbiti", rekao je izvor ovog dnevnog lista.

Izvori ne isključuju mogućnost pregovora i sa nezavisnim poslanikom Neđeljkom Rudovićem, ali je ta opcija manje vjerovatna, imajući u vidu da su bivšem potpredsjedniku GP Ura apsolutno neprihvatljivi stavovi saveza da 21. maj - Dan nezavisnosti nije istorijski datum kojeg treba slaviti.

Da će biti pregovora o proširenju u subotu je najavio predsjednik SNP-a Vladimir Joković.

"Pregovaraćemo sa pojedinim parlamentarnim i vanparlamentarnim partijama, sa slobodnim intelektualcima - pojedincima kao i sa svima onima koji bi podijelili sa nama one vrijednosti koje smo uspostavili pri formiranju ove koalicije i koji bi se s njima služili", rekao je Joković.

Kako je dodao, potpuno su otvoreni za takve razgovore sa svima i oni će trajati sve do konačnog dogovora o tome kakav će sastav biti na parlamentarnim izborima.

"Mi ćemo imati puno razumijevanje za sve i vrata su otvorena svima koji žele da budu dio nas, a da, naravno, njihov prilazak nama ne remeti naše vrijednosti koje smo uspostavili. Spremni smo za razgovor i saradnju sa svima", rekao je Joković.

Po planu, pregovori o širenju koalicije trebalo bi da budu završeni do 13. jula.

 

Пратите нас на

Коментари2

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније