Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

[ Objavio: I. P. ]

28. 06. 2019. 07:07 >> 17:56
29

NA SASTANAK

Daka posredovao da Vučić pozove i SNP

Nikšićki biznismen Miodrag Daka Davidović, neformalni mentor saveza "Da svako ima", posredovao je kod predsjednika Srbije Aleksandra Vučića da pozivnicu za današnji sastanak u Kraljevu sa predstavnicima Srba iz Crne Gore dobije prvi put i Socijalistička narodna partija (SNP), saznaje Pobjeda.

Više izvora Pobjede iz prosrpske opozicije je saopštilo da je SNP pozvan upravo na intervenciju Davidovića koji ne krije da stoji iza novog saveza na političkoj sceni Crne Gore.

"Prilikom formiranja Saveza o toj ideji je bio upoznat i Vučić i dao je podršku toj inicijativi", rekao je izvor Pobjede.

Predsjednik Socijalističke narodne partije Vladimir Joković potvrdio je u izjavi za Pobjedu da je dobio poziv od predsjednika Srbije Aleksandra Vučića da prisustvuje sastanku.

"U Kraljevo idem sa potpredsjednikom Dragoslavom Šćekićem. Idemo na otvaranje aerodroma u Kraljevu, a potom na sastanak sa Vučićem, rekao je Joković u izjavi za Pobjedu.

U pismu koje je Vučić uputio predsjedniku SNP-a navodi se da se Joković u svojstvu predsjednika Socijalističke narodne partije poziva da prisustvuje svečanom otvaranju aerodroma „Morava“, a potom i sastanku sa Srbima iz država regiona.

"Nakon svečanog otvaranja aerodroma, predsjednik Republike Srbije Aleksandar Vučić će održati sastanak sa predstavnicima našeg naroda u zemljama regiona. Pozivamo vas da u svojstvu predsjednika SNP-a uzmete učešće u ovom događaju", navodi se u pismu Jokoviću koje je potpisao generalni sekretar predsjednika Srbije Nikola Selaković.

Od konstituenata Saveza jedino je Goran Danilović bio gotovo redovan gost na sastancima kod Vučića, iako njegova stranka, Ujedinjena Crna Gora po statutu nije nacionalna stranka. Po statutu, ni SNP nije nacionalna stranka. Iako u pozivu ne piše o čemu će se konkretno razgovarati, izvori Pobjede ukazuju da će biti riječi o zakonu o slobodi vjeroispovijesti

"U prvom planu će biti mišljenje Venecijanske komisije o Prijedlogu zakona o slobodi vjeroispovijesti za koje ne postoji jedinstven stav u eparhijama SPC", zaključio je izvor Pobjede.

Пратите нас на

Коментари29

Остави коментар
Види још

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније