Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

[ Mina, Objavila: J.B.Č. ]

30. 05. 2019. 15:29 >> 15:28
2

ZAKAZANA SJEDNICA

Predsjednika Opštine Kotor biraju 14. juna

Predsjednica kotorske Skupštine Dragica Perović zakazala je sjednicu lokalnog parlamenta za 14. jun sa jednom tačkom dnevnog reda - izbor predsjednika Opštine.

Perović je saopštila da je sjednicu zakazala u skladu sa imperativnim odredbama Zakona o lokalnoj samoupravi, a na osnovu inicijative novoformirane skupštinske većine.

"Iako inicijativa, kao i prethodna za razrješenje predsjednika Vladimira Jokića, nije podnijeta u skladu sa zakonom, što je čini apsolutno manjkavom i neurednom, zahtjev sam danas na vrijeme i u roku isprocesuirala, čime stavljam tačku na sve medijske pritiske i špekulacije ostrašćenih DPS kadrova - javnih pretendenata na najviše funkcije u zakonodavnoj i izvršnoj vlasti", kaže se u saopštenju Perović.

Ona ističe da je duboko posvećena zakonitom radu uprave koju je formirana 2017. godine.

"A posebno radu lokalnog parlamenta koji je, kao zakonodavni organ, najpozvaniji da sprovodi i primjenjuje zakon, naravno nakon sprovedenih izbora, a ne nakon volšebne prekompozicije vlasti?!", navela je Perović.

Ona je poručila novoj skupštinskoj većini - "kako su počeli neka i nastave da rade, a najbolji sud o njima i nama je vrijeme".

"Vrijeme je majstorsko rešeto, uz kratku poruku da nakon svega i dalje imam miran san, jer su mi i obraz i ruke čisti", poručila je Perović.

Пратите нас на

Коментари2

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније