Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

[ Objavio: I. P. ]

18. 04. 2019. 07:06   >>  07:06 4

RADONJIĆ SAOPŠTIO

Opozicija da nastupi sa jasnim zahtjevima

Opozicija mora da očuva teško stečenu koordinaciju i da nastupi prema vlasti, a i prema međunarodnim faktorima zajednički, sa jasnim zahtjevima. To mora biti paket jasno utvrđenih mjera i odluka koje bi vlast morala da prihvati, kazao je poslanik Ujedinjene Crne Gore (UCG) Goran Radonjić.

 

"Mnogo je bilo užasa, mnogo razloga da se stvari promijene, jer mi kao narod i kao pojedinci nismo zaslužili vlast koja će toliko dugo i toliko uporno raditi protiv našeg dobra. Pomišljam i na to koliko je bilo sličnih skandala i na koje je sve načine režim uspijevao da izbjegne pravdu. Sjetimo se, recimo, ko je otkrio slučaj 'Snimak' i kako su se ti pojedinci, i krugovi koji su stajali iza njih, ponijeli kad je DPS bio u velikoj opasnosti. Sjetimo se i nekadašnjih izbora u Nikšiću, sjetimo se i manjinske podrške vlasti DPS-a uoči referenduma", kazao je Radonjić govoreći o protestima u Podgorici.

Kako je dodao, svaki put su kao razlog za spašavanje DPS-a navođeni nekakvi "nacionalni razlozi".

"Zanimljivo, iz istih tih krugova se opoziciji cinično uvijek brani da pomene čak i elementarna ljudska prava, kao što je pravo na jezik, jer bi se, tobože, time pomagalo vlasti. Plašim se zato da li ćemo ovog puta svi koji učestvujemo u javnom životu biti odgovorni i istrajni jer u igri je nešto najviše sloboda. Nikakva lična ambicija ili lična trgovina ne smije se dozvoliti. Nezadovoljstvo građana je veliko i protesti su donijeli i značajne rezultate", naglasio je Radonjić za Dan.

Radonjić kaže da su u opštem cilju pokrenuli inicijativu o saradnji između Ujedinjene Crne Gore, Radničke partije i nezavisnih poslanika, sa kojima su zajedno u poslaničkom klubu.

"Mi želimo da u prvi plan stavimo životna pitanja od kojih zavisi kvalitet života svih nas pojedinačno, kao i svih nas kao zajednice. Borimo se protiv diskriminacije svih vrsta, a naš cilj je da svako ima slobodu, jednaka prava, da svako ima jednake šanse, da svako ima nadu. Nadamo se i da će saradnja Radničke partije, Ujedinjene Crne Gore i nezavisnih poslanika biti primjer svima, i da će naša inicijativa naići na podršku, kako građana, tako i raznih političkih činilaca", rekao je Radonjić.

Пратите нас на

Коментари4

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније