Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

[ Objavio: I. P. ]

08. 10. 2018. 07:37 >> 07:16
4

RADONJIĆ UPOZORIO

Zapanjujuće kolika je mržnja među opozicijom

Predlog o formiranju vlade državnog jedinstva je pokušaj da se, umjesto jalovog kritizerstva, nađe način da se nešto zaista učini kako bi se otvorila makar i minimalna mogućnost za slobodnije izbore, na kojima bi došlo i do demokratske smjene vlasti, rekao je poslanik Ujedinjene Crne Gore Goran Radonjić.

 

"Bojim se da taj predlog ima jednu manu, a to je da pretpostavlja da većina ključnih faktora, stranaka, NVO, medija, uopšte ima taj cilj - slobodno društvo, a ne, recimo, očuvanje ili neznatno poboljšanje sopstvenih pozicija i privilegija", rekao je Radonjić za Dan.

Smatra da je sadašnje stanje sloboda i ljudskih prava u Crnoj Gori izuzetno loše, te da su jasne najave "da će režim pojačavati represiju, da će biti sve više ugrožavanja svih prava, od prava na izražavanje i okupljanje, preko vjerskih prava, sve do prava na emocije".

Na pitanje kakva bi trebalo da bude reakcija opozicije ako DPS odbije dijalog o temeljnim reformama izbornog sistema, Radonjić kaže: "Mislim da DPS neće odbiti dijalog, već će taktika prije biti simuliranje, otezanje, obesmišljavanje i, na kraju, najveće moguće kršenje onoga što se usaglasi".

Smatra da bi moralo da dođe do ozbiljnih razgovora u opoziciji.

"Moglo bi da dođe, i moralo bi da dođe. Prosto je zapanjujuće koliko je nepovjerenje, pa i mržnja, među opozicijom. Neshvatljivo je to stalno međusobno optuživanje i vrijeđanje. Pa, zar ne tvrdimo kako ćemo zajedno da pobijedimo strašni DPS, i kako ćemo zajedno da gradimo slobodno društvo, zajedno da formiramo buduću vlast? Da li takvim ponašanjem opozicija poručuje da je bolja od DPS-a i da zavređuje da joj građani povjere svoje živote? Moram da napomenem da ni tu ne postupamo svi na isti način, ni kao pojedinci, ni kao organizacije. Ujedinjena Crna Gora iskreno i dosljedno podstiče saradnju među opozicijom, nerijetko i na svoju štetu", kazao je on i istakao da ne očekuje uskoro prijevremene izbore.

Пратите нас на

Коментари4

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније