Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

[ Objavio: I. P. ]

30. 07. 2018. 07:12   >>  06:57 76

RADONJIĆ UVJEREN

Srbi u CG sistemski diskriminisani

Srbi su u Crnoj Gori sistemski diskriminisani već decenijama, brojna njihova prava su kršena ili osporena, izloženi su stalnoj propagandi i pritisku da promijene identitet, da se odreknu svoje tradicije. Nije pretjerano reći da ogromna većina Srba u Crnoj Gori misli i osjeća da je tako, ocijenio je poslanik Ujedinjene Crne Gore Goran Radonjić.

 

On je rekao da su, osim toga, na udaru govornici srpskog jezika, kao i pravoslavni vjernici.

"To je stvarno stanje, koje se može potvrditi brojnim podacima iz raznih sfera, što se često i čini", rekao je Radonjić u intervjuu za Dan.

Komentarišuči imenovanje Veselina Veljovića za direktora Uprave policije, Radonjić je ocijenio da stanje bezbjednosti u Crnoj Gori nije dobro.

"Previše je nerasvijetljenih ubistava, eksplozija, oružanih obračuna, kriminala uopšte. Sjetimo se da je prethodni direktor podnio ostavku upravo iz tih razloga. Dolazak nekoga na čelo policije trebalo bi da bude praćen razgovorom o mjerama koje planira da sprovede, načinima na koje će da djeluje protiv kriminala, o rokovima u kojima će se to ostvariti, a i o odgovornosti ako vidljivih uspjeha ne bude. Ovako, dijelim zabrinutost većine ljudi i ne gledam sa optimizmom na to postavljenje. Sjećam se i afera, a i toga da one nijesu imale pravi epilog", rekao je Radonjić.

 

Пратите нас на

Коментари76

Остави коментар
Види још

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније